Türkoğlu sanayi kenti olacak

Türkoğlu için uzun zamandır dillendirilen GIDA OSB ile ilgili gelinen son aşamaları gazetemize anlatan Türkoğlu Belediye Başkanı ve Türkoğlu OSB Başkanı Osman Okumuş, 60’a yakın başvuru olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2020 13:33
Türkoğlu sanayi kenti olacak

2015 yılından bu yana  mücadele verdiklerini belirten Osman Okumuş, bin 500 dönüm araziden oluşan Gıda OSB’de gelinen son noktayı şu sözlerle anlattı; “Büyükşehir Belediyesiyle 2015 yılından beri Gıda OSB için uğraşıyoruz. Burası bin 500 dönüm meradan hazineye çevrildi. Şuanda son aşamadayız. ÇET raporları ve Bürokratik işlemler bitmiş durumda. Önümüzdeki ay itibariyle müteşebbisi oluşturacağız. 60’a yakın Gıda işi yapacak sanayicimiz başvuruda bulundu. Bununla yetinmeyip daha fazla gıda işi yapacak sanayicilerimizi alacağız. Bin 500 dönüm alanın tamamen dolacağına eminim. Burası Gıda İhtisas olacak. Malumumuz Kahramanmaraş sanayi açısından doldu. Adana yolu üzerinde Türkoğlu bağlamında sanayinin üssü olmak istiyoruz. Ekibimizle beraber sanayicilerimi buraya çekmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü ekonomik anlamda ilçenin kalkınmasına büyük katma değer sağlıyor. Yaptığımız bütün işlerde yardımcı oluyorlar. İstihdam yönünden büyük avantaj teşkil ediyor. Sanayicilerimin ve iş adamlarımıza yatırımlarını Türkoğlu’na çekmek için adeta kırmızı halı seriyoruz”

TÜRKOĞLU’NA 2 OSB DAHA

Türkoğlu’nda bulunan Çelik İhtisas ve Sera İhtisas olmak üzere 2 proje daha bulunuyor. Bu projeler ile ilgili açıklama yapan Okumuş, Kadıoğlu Çiftliği mahallesinde her geçen gün gelişmekte olan seracılığı sanayi boyutuna çıkaracaklarını söyledi. Okumuş; “Türkoğlu’muzun yan tarafında Kadıoğlu çiftliği Mahallemiz var. Bin dönüme yakın sera var şuanda. Bizde bin dönüme yakın vatandaşımıza bedava yer tahsis edip, Sera Organize Sanayi projemiz var ama ona başlayabilmemiz için Gıda OSB’nin tamamen bitmiş olması ve yer tahsislerinin yapılması gerekiyor. Gıda OSB bittikten sonra Sera ve Çelik Tencere Organize Sanayi kurulmasıyla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzde ki süreçte Türkoğlu’nda 4 tane Organize sanayi mevcut projelerimiz olacak. Bölge şehirlerini dikkate aldığımızda ilçe bazında bize çok büyük artılar getirecek bir çalışma. Organize Sanayimizin dışında Kılılı Mahallemizde de yaklaşık 33 civarında sanayicimiz var. Yaklaşık 3 bin 500 kişiye de iş imkanı sağlıyor. Kılılı’daki ile beraber bu 4 Organize Sanayi Kahramanmaraş’ın sanayi üssü olacaktır. Önümüzde ki dönemde Türkoğlu bölgesinde sıfır işsizlik ön plana çıkacaktır. Belediyemize iş için gelen kişilere her türlü iş imkanı sunuyoruz. Bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Bir yerde moral ve motivasyon açısından iş önemli. İsteyen herkese Türkoğlu’nda iş imkanı var. İlçeler arasında da nüfusu en hızlı artan ilçe konumundayız. Yeni yapılacak sanayilerle beraber daha da fazla göç alacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.