Türkoğlu esnafından örnek davranış

Martar Tarım İşletme Sahibi Mehmet Öksüz, ABD’nin Türkiye’ye ekonomi anlamındaki yaptırımlarına karşı örnek bir davranış sergiledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2018 09:19
Türkoğlu esnafından örnek davranış

ABD ürünlerini bir daha satmayacağını belirten Öksüz, sözleşmeleri de fes edeceğini söyledi. Bütün esnafları ve iş adamlarını da bu davranışa davet eden Öksüz, “ne olursa olsun bu ülkeye sahip çıkacağız, değil ABD, bütün dünya üzerimize gelse başaramayacaklar, biz Türk milletiyiz” dedi.

Öksüz açıklamalarında; “ABD’nin şu anda yapabileceği bir kurnazlık kalmadığı için dolar üzerinden ülkelere saldırmaya başladı. Ben şahsım ve iş yerim adına konuşuyorum. Bu olaylardan sonra iş yerimde bulunan Amerikan mallarının satışını durdurdum ve bu malları iade etmek için elimden geleni de yapacağım. Bunların dışında ABD ham maddesi kullanan şirketlerle de artık hiçbir şekilde ticaret yapmayacağım. Bundan dolayı önümüzdeki yıllarda kesinlikle satacağım tek malzeme Türk malı olacak. Ham maddesi yerli olmayan hiçbir ürünü satmayacağım ve ticaretini yapmayacağım. Elimden geldiği kadar yerli üretimin gelişmesi için elimden geleni yapacağım” ifadeleri kullandı.

BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE VATANIMIZI KORUMALIYIZ

Sonucu ne olursa olsun vatana sahip çıkılması için bu sürece katkı sağlanması gerektiğini söyleyen Öksüz, açıklamalarına şöyle devam etti; Şu anda Türkiye’nin çok iyi günler geçirmediğini hepimiz biliyoruz. Türk halkının birleşmesi için sadece silahlı savaş olması gerekmiyor. Diğer mücadelelerde nasıl yan yana durup vatanımızı koruduysak bu günlerde de aynı şekilde birlik olup birbirimize destek olmamız gerekiyor. Söylediğim gibi ben bu konuda çok kararlıyım. Bu saatte sonra yerli üretim iyi de olsa kötü de olsa yerli üretimi tercih edeceğim. Şu dakikadan sonra pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Şu anda bizim üretimlerimiz c kalite ise bizim yapacağımız destekler sayesinde gelecek yıl b kalite olur ondan sonraki yıl da a kalite. Bizim yerli üretimlere her konuda yardımcı olmamız gerekiyor. Amerikalılar ya da diğer ülkelerin hiçbiri bizden daha zeki ya da bizden daha fazla vatanına düşkün milliyetçi değiller. Çiftçilerimiz daha fazla ürün elde edecekleri gübreler tohumlar istiyorlarsa benden alışveriş yapmasınlar. Ama ben bu ekonomik darbeye karşı tüm inancımla ve vatan sevgimle dimdik ayakta duracağım. İsterse benden kimse alışveriş yapmasın, isterse benim dükkânım elimden gitsin benim için sorun değil. Ben bu darbeye karşıyım ve bu her zaman da bu şekilde olacak. Benim gibi dükkânı olan ya da dükkânında Amerikan malı satan esnaflara ve iş adamlarını da bu darbeye karşı dik durmaya davet ediyorum. Şu anda tarım ürünlerine zam yapılmasına rağmen hala eski fiyatları ile satış yapıyorum. Krize inat bu satış şeklimi de devam ettireceğim. Şu anda krizi fırsat bilip mal stoklayan esnaflar da şu anda vatanlarına ihanet etmiş oluyor. Ben elime geçen malı aldığım fiyattan hatta daha aşağısından satarım sattığım bile oldu. Ben daha fazla para kazanmak için vatanımı satmam. Elimde param pulum olmasa da vatanım olduktan sonra yaşaya bilirim fakat bir vatanım olmadan elimde çok para olsa ne işe yarar ki. Ben para derdinde değilim ben çocuklarımızın daha iyi bir vatanla yetişebilmesi derdindeyim”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.