Türkiye'nin Dondurma Haritası Açıklandı: Maraş Usulü, En Çok Satılan Dondurmalardan!

Yemeksepeti'nin açıkladığı veriler ayrıca, Türkiye'nin farklı şehirlerindeki dondurma tüketim eğilimlerini de ortaya koydu. Maraş usulü kaçıncı sırada?

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2023 16:22
Türkiye'nin Dondurma Haritası Açıklandı: Maraş Usulü, En Çok Satılan Dondurmalardan!

Çikolatalı dondurma zirvede! Türkiye'nin favori tatlısı, 2023'te de tahtını koruyor.

ÇİKOLATALI DONDURMA ZİRVEDE

Yemeksepeti'nin açıkladığı verilere göre, çikolatalı dondurma bu yıl da tüm zamanların şampiyonu olarak zirvedeki yerini koruyor. Tüketicilerin vazgeçilmez tercihi olarak öne çıkıyor.

SADE VE LİMONLU DONDURMA TAKİP EDİYOR

Sade dondurma, çikolatalı dondurmanın ardından aynı başarıyı yakalayarak zirvede yer alıyor. Limonlu dondurma ise üçüncü sıraya yükselerek dikkat çekiyor.

MARAŞ USULÜ, 7 ŞEHİRDE EN ÇOK SATILAN DONDURMA

Yemeksepeti'nin açıkladığı veriler ayrıca, Türkiye'nin farklı şehirlerindeki dondurma tüketim eğilimlerini de ortaya koydu. Sade dondurmanın Adana'dan Van'a kadar birçok şehirde ilk sırayı aldığı görülüyor. Ancak 2023'te özellikle Ağrı ve Samsun gibi şehirlerde çikolatalı dondurma tercihleri artış gösterdi.

Maraş usulü dondurma, Adıyaman, Bartın, Denizli, Karaman, Kırşehir, Osmaniye ve Sivas gibi şehirlerde hem 2022'de hem de 2023'te en çok satılan dondurma çeşidi olurken Düzce'de fıstıklı dondurmanın popülerliği dikkati çekti.

Veriler, Türkiye'nin dört bir yanında dondurma tercihlerinin hem yerel kültüre hem de genel tüketici eğilimlerine bağlı olarak ne kadar çeşitlendiğini gösteriyor.

maras-dondurma.webp

EN POPÜLER 10 DONDURMA

Son 1 yılın en çok satan 10 dondurması şunlar: Çikolatalı, sade, limonlu, karamelli, fıstıklı, maraş usulü, çilekli, karışık, kavunlu ve kaymaklı dondurma.

Dondurma tutkunlarının tercihleri ve dondurma ile farklı mutfakların uyumu, 2023 yılında da dikkat çekiyor. Ayrıca, fiyatların tercihleri etkilediği ve şehirlere göre farklı dondurma türlerinin öne çıktığı görülüyor.

KAVUNLU DONDURMA NİSAN AYINDA YÜKSELİŞTE

Kavunlu dondurma, nisan ayında elde ettiği rekor satış gelişimiyle ilk 10'da kendine yer buluyor.

DONDURMA VE MUTFAKLAR ARASI UYUM

Dondurma, farklı mutfaklarla da uyum gösteriyor. Örneğin, çiğ köfteyle birleşerek Türk mutfağında favori bir lezzet haline geliyor. Böğürtlenli dondurma burgerle, kızarmış dondurma ise Uzak Doğu mutfağıyla birleşiyor.

FİYATLAR DEĞİŞİYOR

2022 ve 2023 yıllarında dondurma fiyatlarında değişiklikler yaşanıyor. Böğürtlenli dondurma fiyat artışında öne çıkarken Maraş usulü dondurma bütçe dostu bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Bazı dondurma türlerinde iş ortağı sayısında artış gözleniyor. Böğürtlenli dondurma ve kızarmış dondurma taleplerinin arttığını gösteriyor. Sade dondurma ise restoran sayısında öne çıkıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.