Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın Gezilip Görülmesi Gereken Yerleri Nelerdir?

Ankara; Türkiye’nin en kalabalık ama bir o kadar da güzel şehirlerinin başında gelir. Türkiye tarihi açısından ayrı bir öneme sahip olan bu şehirde yapabileceğiniz çok fazla aktivite bulunuyor. Kültürel, tarih ve sağlık turizminin merkezi olarak...

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2022 10:19
Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın Gezilip Görülmesi Gereken Yerleri Nelerdir?

Ankara; Türkiye’nin en kalabalık ama bir o kadar da güzel şehirlerinin başında gelir. Türkiye tarihi açısından ayrı bir öneme sahip olan bu şehirde yapabileceğiniz çok fazla aktivite bulunuyor. Kültürel, tarih ve sağlık turizminin merkezi olarak bilinen Ankara; düzenli ama renkli hayatı ile kendisini size de sevdirecek.

Ankara; yıl içerisinde yerli ve yabancı çok fazla kişi tarafından ziyaret edilir. Bu yüzden, Ankara otel seçeneklerine ihtiyaç duyulur. İnsanlar; bu şehre gitmeden evvel Ankara otel fiyatları hakkında araştırma yaparlar.

Ankara’da Ne Yapılır?

Ankara’ya gittiğiniz takdirde şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Bunun yanı sıra, kültür ve sanat etkinlikleri ile bilinen bir şehir olduğunu da söyleyebiliriz. Ayrıca, şehirdeki alışveriş merkezleri de bir hayli popüler! Gelin, Ankara gezilecek yerler listesine bir göz atalım!

Yolunuz ilk olarak eşsiz manzarasıyla dikkat çeken Ankara Kalesi’ne düşmeli! İç ve dış kale olmak üzere ikiye ayrılan bu mekanda Ankara’nın panoramik manzarasını izleme şansını elde edebilirsiniz. Ayrıca, Ankara Kalesi’ne çıktıktan sonra buradaki restoran ve kafelerde bir şeyler yiyip içme şansına da kavuşabilirsiniz.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ne kadar değerli ve önemli bir kurum olduğunu hatırlatmaya gerek yok! Siz de bünyesinde birbirinden değerli sanatçılar barındıran Ankara Devlet Tiyatrosu’na gidebilir ve buradaki bir oyunu izleme şansına erişebilirsiniz.

Ankara’ya gitmeyenlerin dahi duyduğu Aspava; yolunuzun mutlaka düşmesi gereken yerlerden birisi! Ankara’nın yemek kültürünü en iyi şekilde yansıtan bu kebapçının yedi gün 24 saat açık olduğunu biliyor muydunuz? Siz de Aspava’ya mutlaka uğramalı ve buradaki lezzetlerin tadına mutlaka bakmalısınız.

Serbest bir gün geçirmek istiyorsanız Kuğulu Park’a gidebilirsiniz. Burada hoş vakit geçirdikten sonra Tunalı Hilmi Caddesi’nin keyfini çıkarabilirsiniz. Mağazaları, restoranları, kafeleri ve daha birçok özelliğiyle dikkat çeken bu caddede de aradığınızı kesinlikle bulacaksınız.

Ankara’da gezip görebileceğiniz yerlerin sayısı bir hayli fazla! Şehri tam anlamıyla gezmek adına Ankara otel rezervasyonu yaptırmalı ve birkaç gün bu şehirde kalmalısınız.

Ankara’nın En Kaliteli Otelleri Hangileri?

Ankara’ya gelmek isteyenlerin aklında Ankara otel fiyatları nedir sorusu bulunuyor. Ancak, Ankara’da bütçenize uygun bir oteli bulacağınıza dair şüpheniz olmasın!

Divan Çukurhan: Lüks butik otel arayanlar için en iyi seçenektir.

Ankara HiltonSA: Bilhassa iş ve turizm amaçlı olarak Ankara’ya gelenlerin ilk adresi kesinlikle bu otel olmalı!

Lugal Ankara: Ücretsiz otopark hizmeti ve konforuyla dikkat çeken Ankara otel seçenekleri arasında yer alıyor.

Wyndham Ankara: Lüks Ankara oteli arayanlara hitap eden bu otel için vermiş olduğunuz paranın karşılığını sonuna kadar alacaksınız.

Grand Ankara Hotel: Ankara’nın en iyi iş otellerinden birisi!

Anadolu Hotels DownTown Ankara: Evi kadar konforlu Ankara oteli arayanlara hitap ediyor.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.