Türkiye’de en çok oyun alışverişi yapan iller belli oldu

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla insanların evde kaldığı dönemde oyun alışverişlerinde ciddi bir artış yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2020 15:14
Türkiye’de en çok oyun alışverişi yapan iller belli oldu

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla insanların evde kaldığı dönemde oyun alışverişlerinde ciddi bir artış yaşandı. Bu artış, internet altyapılarında hemen hissedilirken, online oyun oynama oranlarının artması, Steam, PlayStation Store gibi dijital oyun mağazalarının ve YouTube, Twitch gibi oyun yayınları ve video hizmetlerinin, bant genişliği konusunda endişeler yaşayarak kısıtlamalar getirmesine sebep oldu.

Dünyada birçok ülkede “normalleşme” adıyla kısıtlamaların hafifletilerek hayatın normale dönmeye başlaması ise alışverişlerde düşüşe sebep olurken, oyun alışkanlıklarında da değişiklikler görülmeye başlandı.

 

Oyun alışverişleri yüzde 20 azaldı

Her ay yayınladığı verilerle Türkiye’deki milyonlarca oyunseverin alışveriş alışkanlıklarını, popüler oyunları ve çeşitli bilgileri ortaya koyan “Oyunun vazgeçilmez adresi” Oyunfor.com, Temmuz 2020 verilerini açıkladı. Buna göre, temmuz ayında oyun alışverişlerinde düşüş devam etti. Pandemi döneminde yükselen oyun alışverişleri, haziran ayında %15, temmuz ayında %20 düşüş gösterdi.

Oyun alışverişlerinde haziranda en çok alışveriş İzmir’den yapılırken, temmuzda en çok alışveriş yapılan il İstanbul oldu. Bu illeri Ankara, Konya, Bursa ve Eskişehir takip etti.

 

Oyun satışlarının illere göre olarak dağılımı ise şöyle:

Mayıs

Haziran

Temmuz

1

İstanbul

İzmir

İstanbul

2

İzmir

İstanbul

İzmir

3

Ankara

Ankara

Ankara

4

Konya

Bursa

Bursa

5

Bursa

Eskişehir

Konya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.