Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonası

Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonası KSÜ Ev Sahipliğinde Devam Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2019 09:36
Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonası

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonası Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal şampiyonanın ikinci gününde KSÜ’yü ziyaret ederek müsabakaları izledi.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonaya 64 üniversiteden sporcular katılırken, 8 bayan 8 erkek olmak üzere 16 farklı kategoride müsabakalar gerçekleştiriliyor.

turkiye-universitelerarasi-taekwondo-sampiyonasi1.jpg

Kahramanmaraş il protokolünün büyük önem verdiği ve desteklediği şampiyonaya: Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri; Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Habibe Öçal, Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Vekili Dr. Oktay Duymaz ve çok sayıda sporsever katıldı.

turkiye-universitelerarasi-taekwondo-sampiyonasi3.jpg

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal bir konuşma gerçekleştirerek Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonası’nın Kahramanmaraş’ta yapılmasına katkı sunan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Türkiye Taekwondo Federasyonu ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine teşekkür etti. Genç sporculara ve öğrencilere seslenen Ünal “Bizim birinci önceliğimiz sizlerin her alanda iyi insanlar olarak yetişmeniz için gereken imkânları sağlamaktır.” diye konuştu.

turkiye-universitelerarasi-taekwondo-sampiyonasi5.jpg

Şampiyonaya katılan tüm sporculara Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın başarı dileklerini ileten Ünal, “Kahramanmaraş milletvekilleri olarak sizlerin spor alanında yürüttüğü faaliyetlerin her türlü destekçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Şampiyona açılış seremonisinde konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise “Spor bireyin hem zihin, hem beden ve hem sosyal yönden gelişmesi için önemli bir araçtır.” şeklinde konuştu. Her insanın amatörde olsa sporun içinde olması gerektiğini ifade eden Rektör Can, KSÜ olarak sporun her branşına imkânlar ölçüsünde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

turkiye-universitelerarasi-taekwondo-sampiyonasi2.jpg

Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, KSÜ olarak bu tür organizasyonları şehrimizde ağırlamaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Vekili Dr. Oktay Duymaz da kısa bir selamlama konuşması yaparak şampiyonanın gerçekleştirilmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tamamlanan kategorilerde dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonası 18 Nisan Perşembe günü düzenlenecek son karşılaşmaların ardından son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.