Türkiye hazır! Misliyle karşılık verilir...

Türkiye, İdlib sorununu masada çözmek üzere diplomasiyi çok yönlü çalıştırırken sahada gelişecek olası tüm şartlara karşı hazırlıklarını tamamlandı. 12 gözlem noktası, takviye kuvvet, silah ve araç desteğiyle güçlendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2018 11:06
Türkiye hazır! Misliyle karşılık verilir...

Türkiye, İdlib sorununu masada çözmek üzere diplomasiyi çok yönlü çalıştırırken Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu ay ikinci kez bir araya geliyor. 17 Eylül’de Soçi’de gerçekleşecek görüşmede, Esed rejiminin İdlib’e saldırılarının durdurulmasının yanı sıra, terörle mücadelede ortak çabalar da gözden geçirilecek.

CAYDIRICI TEDBİRLER

Türkiye, sorun için masada çalışmalarını hızlandırırken diğer yandan da İdlib’te gelişmesi olası tüm şartlara karşı hazırlıklarını tamamladı. İdlib'te kurulan 12 gözlem noktasının emniyetini sağlamlaştıran tedbirler alındı. Gözlem noktalarındaki kuvvetler, destek personel, destek silahları, zırhlı araçlarla takviye edildi. Olası saldırılara karşı fiziki emniyet kuvvetlendirildi, korunaklı güvenlik kulübeleri ve beton bloklarla askeri noktalar emniyete alındı. Obüsler ve tankların da gözlem noktalarına sevk edilmesi suretiyle Esed güçlerine karşı caydırıcılık sağlandı.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLEBİLİR

Türkiye’nin aynı zamanda, eğer sahada durum ağırlaşır, tehditler artarsa gözlem noktaları İçin angajman mesafeleri koyarak misli ile karşılık verme planları da hazırlanmış durumda. Gözlem noktalarına gönderilen tanklar ve toplar, olası saldırı halinde saldırının geldiği hedefe neresi olursa olsun misliyle mukabele edecek.

NOKTA OPERASYON İÇİN ÇALIŞMA

Güvenlik kaynakları, sahadaki tüm şartlara karşı tedbirlerin alındığını, çözüm için çabaların sürdüğünü belirtiliyorlar ve ekliyorlar: “Guta’da ya da benzer yerlerdeki gibi yoğun bir saldırı beklemiyoruz.” Halen Türkiye, sahada ılımlı muhaliflerle işbirliği yaparak ve muhalifleri destek silahlarla güçlendirmek suretiyle radikal grupları baskılıyor, yoğun istihbari çalışmalarla olası provokasyonlara karşı tedbir alınıyor. Bu doğrultuda da sahada istihbari ve askeri çalışmalar hızlandırılmış ve silah bırakmaya yanaşmayan terörist gruplara karşı gerektiğinde nokta operasyon yapılması için de saha çalışmaları arttırılmış durumda.

TAKVİYE SÜRÜYOR

TSK tarafından Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen obüs, tank, komando birlikleri ve askeri araçlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı. Obüs ve tank yüklü tırlar, komando birlikleri ile askeri araçlardan oluşan konvoy, güvenlik önlemleri eşliğinde Reyhanlı ilçesine geldi. Askeri araçlar, daha sonra Reyhanlı sınır hattına sevk edildi. Güvenlik önlemleri eşliğinde ilerleyen askeri araçların, sınırda konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.