Turizmin Gelişmesi İçin Yatırımcının Önü Açılmalı

Kahramanmaraş’ın tanıtımda ve turizmde zayıf kaldığını söyleyen Güzelbulut Turizm Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güzelbulut, turizmin gelişmesi adına atılacak en büyük adımın, yatırımcıların önünü açmak olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 12:50
Turizmin Gelişmesi İçin Yatırımcının Önü Açılmalı

Kahramanmaraş’ın tanıtımda ve turizmde zayıf kaldığını söyleyen Güzelbulut Turizm Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güzelbulut, turizmin gelişmesi adına atılacak en büyük adımın, yatırımcıların önünü açmak olduğunu belirtti.

Covıd-19 sürecinin turizm acenteleri üzerinde ki etkisini konuşan Güzelbulut Turizm Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Güzelbulut, kentte az olan turizmin pandemi ile durma noktasına geldiğini ifade etti. Tanıtım eksikliğinin güçlenmesi ve turizmin gelişmesi noktasında esnaf kültüründe de değişikliğe gidilmesi gerektiğini savunan Güzelbulut, bu noktada turizm acentelerine verilecek olan bir yıl geri ödemesiz kredilerle sektörde patlama yaşanabileceği öngörüsünde bulundu. Yine kent turizminin gelişmesinde “Yatırımcıların önü açılmalı. Gerekiyorsa yatırım yapılması için arazi ve teşvikler verilmeli” diyen Güzelbulut, yerel yönetime çağrı yaptı.

COVID-19 ÖNÜMÜZDEKİ 2 YILI BİTİRDİ

Pandemi süresince turizm acentelerinin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Güzelbulut, süreç boyunca işyerlerinin kapalı olduğunu söyledi. Güzelbulut, “Karantina süreci boyunca kapalıydık. Uçak seferleri, turlar, umre, haç ziyaretleri iptal edildi. Hiçbir gelir kaynağımız kalmamıştı. Yaklaşık 3-4 ay işletmelerimizde hiçbir gelir gelmedi ama giderlerimizde durmadı. Ulaşım olmadığı için ticaret durdu. Ticaret durduğu için alım satım olmadı. Pandemi sürecinde sağlık, hizmetleri ve gıda sektörü dışında faaliyet alanı olmadı. Fabrikalar çalıştı ama perakendeci ve esnafların iş yerleri kapalı kaldı. Haliyle bu durumda çok ciddi gelir kaybına neden oldu. Pandemi süreci sadece yılsonu hedeflerimizi değil, önümüzde ki 2 yılımızı bitirdi. Çalışmasak ta giderlerimiz maalesef durmuyor. Hükümet destek paketlerinden turizm seyahat acentelerine bir teşvik çıkmadı” dedi.

YETERİNCE TANITIM YAPILMIYOR

Kahramanmaraş turizmi ve bu yolda yapılması gerekenler hakkında fikirlerini beyan eden Güzelbulut, sivil toplum örgütleri, belediyeler, valilikler, kültür turizm il müdürlüklerine çağrıda bulundu. Güzelbulut, “Kahramanmaraş’ta turizmi canlandırmak adına sivil toplum örgütleri, belediyeler, valilikler, kültür turizm il müdürlüklerine yoğun görevler düşüyor. Şehre turist kazandıran turizm acentelerinden park ücreti alınmamalıdır. Yurt içinde ve yurt dışındaki fuarlara mutlaka katılım gösterilmesi gerekiyor. Değerlerimizi tanıtarak kent tanıtımının sürekli gündemde kalması gerekiyor. Bir bölgenin tanıtımından öncede o bölgenin tüm altyapı çalışmalar tamamlanarak, gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Yatırımcıların önü açılmalı. Gerekiyorsa yatırım yapılması için arazi ve teşvikler verilmeli” şeklinde konuştu.

‘ESNAFIN TURİZM KÜLTÜRÜ DEĞİŞMELİ’

Kahramanmaraş’ta cazibe merkezi haline gelen Yedikuyular Kayak Merkezi, Başkonuş Yaylası, baraj ve göletler alanında ki durum ve gelişmeye yönelik düşüncelerini aktaran Güzelbulut, şunları konuştu:

“Yedikuyular Kayak Merkezimiz bölgede cazibe kazandı ama burada ki eksikliğimizde ise bölgeye gidecek yolun olmaması. Kahramanmaraş’a otel, pansiyon yapılmalı. Başkonuş’ta ki orman evlerinin sayısını ve konforunu arttırmamız lazım.
Belediyelerimiz hem turizmi arttırma hem de acente firmalarına destek olmak adına tur seferleri düzenlemelidir. Kahramanmaraş’ın tanıtımını ulusal ve uluslararası basın yapılmalı. Sosyal medya çok iyi kullanılmalı. Karayolu ve havayolu ulaşımı geliştirilmeli. İnsanlar nereye çabuk ulaşırsa orayı uğrak merkezi haline getirir. Esnaflar turizmle ilgili kültürü değiştirilmeli” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.