Tüm Türkiye Bertiz şırasından istifade etmeli

BTS Gıda işletmecisi Kadir Öztürk, Bertiz bölgesinin tanıtıma ihtiyacı olduğunu ve yöresel ürünlerin 50 ilin yanı sıra her yere ulaşması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2019 13:52
Tüm Türkiye Bertiz şırasından istifade etmeli

Taleplere müşterilerinin isteği doğrultusunda hiç durmaksızın yanıt verdiklerini ifade eden Öztürk; “2005 yılından bu yana faaliyet gösteriyor, yöresel ürünlerimiz olan Cevizli pekmez sucuğu ve şıra ürünlerini vatandaşlarla buluşturuyoruz. Kahramanmaraş’ın yanı sıra ortalama 50 ile satış yapıyoruz. Üretim kapasitemiz yeterli miktarda olmakla beraber ekonomik şartlara göre değişkenlik gösteriyor. Yıllık ortalama 200 tonluk bir satışımız var. Sezon içerisinde taleplere karşılık verememe gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü kendi müşterilerimizin talebine göre üretim yapıyoruz. Müşteri memnuniyetimiz git gide artıyor. Genelde aynı müşteriler ile çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

DOĞAL ÜRÜNLERİ ALMAYA DİKKAT EDİN

Yöresel ürünlerin sıhhatli olduğunu, satın alırken özellikle doğal olanların seçilmesi gerektiğinin vurgusunu yapan Öztürk; “İnsanlar bu ürünleri tüketerek kendi sağlıklarına katkı sağlayacaklardır. Bertiz şıra ürünlerinin sıhhatli olmasının yanı sıra, gereken ihtiyaçları tamamıyla karşılıyor. Piyasa da her çeşit ürün bulmak mümkün. Mümkün olduğunca doğal ürünlerle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Vatandaşlarımız da ürünleri alırken doğal ürünleri almaya dikkat etmeli” dedi.

KÜLTÜR HARMANI BERTİZ

Yörenin insanlarının misafirperverliğine değinerek, tüm Türkiye’nin bundan istifade etmesi gerektiğini ifade eden Öztürk; “Bizim yöremizin insanlarını özetlemek gerekirse; Özellikle insanları cömert, misafirperver, doğal ve güler yüzlüdür. Bertiz bölgemizi ön plana çıkaran temel iki faktör bağcılık ve şıra kültürüdür. Bölgemizde üretilen şıra ürünleri ve ceviz Türkiye genelinde kaliteyi başta çeker. İnsanlarıyla, üzümünün lezzeti ve üzümden üretilen şıra ürünlerimizle bir bütünüz. Bertizin kabarcık üzümünün dünyada eşi benzeri olmadığını düşünüyoruz. Bizim için Bertiz üzümü çok kıymetli ve biz istiyoruz ki Türkiye’nin birçok insanı da bundan istifade etsin. Bu beklenti içerisindeyiz. Kabarcık üzümü ile yapılan şıranın tadı, rengi çok farklı oluyor. Şunu diyebiliriz, bölgede yapılan tarımın farklı desteklerle güçlendirilmesi arttırılması gerektiğine inananlardanım. Çünkü bölgenin ürünleri işlendiği zaman birkaç ayda bitebiliyor ve bu yüzden insanlar farklı katkı maddeleriyle üretime yeniliyor. Burada ne kadar ürün çıkarsa o kadar geniş bir kitleye ulaşacaktır. Bu da hem şehrimizde hem de ülkemize ekonomi anlamda getiri sağlayacaktır” dedi.

Her sektörde olduğu gibi şıra sektörünün de sorunlarının olduğunu, özellikle glikoz ile mücadele ettiklerini söyleyen Öztürk; “Müşteri ürünlerin ucuz olmasını istiyor kaliteye çok dikkat etmiyor. Bizim sektörümüzde özellikle katkı maddelerinin bulunmaması gerekiyor. Gıda sektörü olması ve ağızdan alınan ürünler olması sebebiyle sağlığa doğrudan etki ediyor. Halkımızın daha duyarlı olmasını istiyor, katkı maddeli ürünlerin üretilmesine mahal vermemek adına taleplerini doğal ürünlerden yana kullanmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜRÜNLERİMİZİ İNSANLARLA BULUŞTURMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Yapılacak olan festivali hem bölgeye hem de Kahramanmaraş’a tanıtım konusunda yararlı bulduklarını ve destek verdiklerini ifade eden Öztürk; “Yapılması planlanan festival hem bölgemizin hem de ürünlerimizin tanıtılması anlamında çok etkin rol üstlenecektir. Tanıtımın ardında şehrin ekonomisine doğrudan katkı sağlayacaktır. Bertiz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yaptığı festivali sonuna kadar destekliyoruz. İnsanların katılmasını bekliyoruz. Bertizin güzel ürünlerini insanlarla buluşturmakla memnuniyet duyuyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.