Trump, Fed'e faiz indirimine gitme çağrısını tekrarladı

ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in faiz oranlarını gereksiz yere çok yükselttiğini ve para politikasını çok fazla sıkılaştırdığını savunarak, Fed'in faizleri düşürme fırsatını yeniden kaçırmaması, şimdi harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2019 17:17
Trump, Fed'e faiz indirimine gitme çağrısını tekrarladı

Twitter üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Neredeyse hiç enflasyon yokken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çok yanlık yönlendirilmesiyle, Ülkemiz gereksiz şekilde diğer ülkelere göre çok daha yüksek faiz oranı ödemeye zorlandı. Buna ek olarak, parasal sıkılaştırma devam ediyor ve Ülkemiz için rekabet etmeyi daha zorlu hale getiriyor.

Faiz maliyetleri çok daha düşük olmalı. Biz boşa zaman ve para harcarken, diğer ülkeler adil olmayan şekilde para birimlerini manipüle ettiler ve para pompaladılar. Eğer Fed, gelecekte ekonomi gerçekten bir aşağı dönüş yaşarken faiz indirimine gider ise bu çok daha maliyetli olur. Şimdi harekete geçmek çok daha ucuz. Fed, faizleri çok fazla ve çok hızlı yükseltti. Diğer bir deyişle büyük kaçırdı. Yeniden kaçırmayalım" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.