Toprak Silindiri Tarımda Ne Amaçla Kullanılır?

Toprak silindiri kullanmanın temel amacı veya ihtiyacı, kayaları aşağı itmek, kalıntıları parçalamak ve hasat için zemini düzleştirmektir. ardından tahıl kaybını azaltarak verimli toprak işlemi yapabilmektir. Buradaki fikir, merdanenin fasulye biçmeyi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2022 10:05
Toprak Silindiri Tarımda Ne Amaçla Kullanılır?

kullanmanın temel amacı veya ihtiyacı, kayaları aşağı itmek, kalıntıları parçalamak ve hasat için zemini düzleştirmektir. ardından tahıl kaybını azaltarak verimli toprak işlemi yapabilmektir. Buradaki fikir, merdanenin fasulye biçmeyi daha hızlı ve daha kolay hale getirmesi ve korumalara, orak bölümlerine veya pahalı iç biçerdöver parçalarına zarar verebilecek kayaları veya mısır kökü kümelerini toplama şansının daha az olmasıdır.

Bu sorunlardan veya karşılaşılan zorluklardan bazıları doğaldır, ancak merdane kullanımının içerdiği diğer ekonomik ve çevresel riskler göz önüne alındığında her tarlada veya arazide geçerli değildir. Toprak silindiri kullanımının özellikle verim avantajı, tohum kalitesi veya tohum kaybı gibi ekonomik faydalarını belgelemek zor olabilmektedir. Bir toprak silindiri satın almanın maliyeti büyüklüğüne bağlıdır.

Toprak ve su kalitesi üzerindeki etki potansiyel bir kaygı kaynağıdır. Toprak silindirinin birden fazla kez kullanılması önemli ölçüde toprak yüzeyinde sıkıştırma yaratabilir, toprak yüzeyindeki topakları tahrip edebilir ve kalıntıları ayırarak toprak erozyonunda potansiyel bir artışa yol açabilir. Çiftçilerin kayaları ve mısır kök yumaklarını aşağı iterek hasat kabiliyetini artırma isteği, sürümün toprak kalitesi ve su kaynakları üzerindeki uzun vadeli etkileri ile dikkatlice dengelenmelidir. Siz de ihtiyacınıza en uygun Toprak silindiri modellerine Machineryline ile bulabilir ve satın alabilirsiniz. Machineryline ayrıca size satıcı ve alıcılarla doğrudan iletişim seçeneği de sunar. Böylece araçlarla ilgili tüm sorularınızı doğrudan satıcılara yönlendirebilir, merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.

Detaylı bilgi için Türkiye sitesine göz atmayı unutmayın!

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.