TKDK, 125 milyon Avro destek verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), hibe desteği bütçesi 125 Milyon Avro olan 10. Başvuru Çağrı İlanını yayınladı. % 70’e varan hibe desteği için başvurular 15 Şubatta başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2021 18:19
TKDK, 125 milyon Avro destek verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, proje kabulü gerçekleştireceği yeni döneme ilişkin bilgileri, yayınladığı çağrı ilanı ile kamuoyuna duyurdu. Toplam destek bütçesi 125 Milyon Avro yani yaklaşık 1.2 Milyar TL olan 10. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında, hayvancılık, süt üreten işletmeler, et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması yönelik projelerin destekleneceği kaydedildi.

7 Ocak 2021 tarihinde 10. Başvuru Çağrı ilanının duyurusunu Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli yaptı.

Farklı Sektörlerden Projeler Destekleniyor

10. Başvuru Çağrı Döneminde birbirinden farklı yatırımlara hibe desteği veriliyor. Destek bütçesi 45 Milyon Avro yani yaklaşık 420 Milyon TL olan hayvancılık sektöründeki yatırımlar kapsamında büyükbaş ve küçükbaş et/süt hayvancılığı projelerinin yanı sıra broyler, hindi ve kaz çiftlikleri ile yumurta üretim çiftlikleri de desteklerden yararlanabiliyor. Bu alanda yatırım tutarı 5.000 ila 500.000 Avro arasındaki projelere %50-70 oranında hibe desteği sağlanıyor.

80 Milyon Avro yani yaklaşık 747 Milyon TL destek bütçesi tahsis edilen tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlarda süt ve et işleme, kesimhaneler, sebze ve meyvelerin işlenmesi ve soğuk hava depoları destekleniyor. Bu alanda yatırım tutarı 30.000 ila 3 milyon Avro arasında olan projelere %40-50 oranında destek veriliyor.

Başvurular 15 Şubatta Başlıyor

10. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında proje kabulü 15 Şubat 2021 tarihinde başlıyor. TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak başvurular, hayvancılık sektörü yatırımları için 19 Mart 2021, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik projeler için 26 Mart 2021 tarihine kadar sürecek.

Kahramanmaraş İçin Önemli Bir Fırsat

Yeni başvuru çağrı dönemini değerlendiren TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan; “Yeni bir destek paketiyle yine üretenin, çiftçinin ve yatırım yapanın yanındayız. Kahramanmaraş girişimci ruha sahip üreten bir şehir. Bugüne kadar desteklerimize kayda değer bir ilgi gösteren ve TKDK destekleriyle ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan şehrimiz için yeni ve önemli bir fırsat olduğunu söyleyebilirim. Kurum olarak çalışmalarımızı hiçbir aksaklığa, gecikmeye yer vermeyecek şekilde sürdürüyoruz. Hemşerilerimizi bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Yeni başvuru dönemi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Kurumumuzun resmi internet sitesinden (www.tkdk.gov.tr) ya da 444 85 35 no’lu Yardım Masası hattımızdan alabilirler.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.