Terör yalanıyla 210 bin lira dolandırdılar!

Terör yalanıyla 210 bin lira dolandırdılar!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2016 12:24
Terör yalanıyla 210 bin lira dolandırdılar!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıtıp yaşlı bir vatandaştan 210 bin lira dolandırdığı iddia edilen 3 kişi polis ekiplerince yakalandı.

Karşıyaka ilçesine bağlı Bostanlı bölgesinde, 74 yaşındaki S.A isimli vatandaşı arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, her zaman olduğu gibi yine kimlik bilgilerinin terör örgütüne geçtiğini, çetenin yakalandığını ve para yatırılması gerektiğini anlattı. Yaşlı vatandaşı ağına düşüren dolandırıcılar, daha sonra 210 bin liralık parayı alarak kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan yaşlı vatandaşsa soluğu emniyette aldı. Eşkal bilgilerini alan polis ekipleri harekete geçerek elde ettiği bilgilerle şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

Olayı derinlemesine araştıran ekipler, durumundan şüphelenilerek durdurulan İ.D. (22), İ.B. (26) ve F.D. (17) isimli şahısların yaşlı vatandaşın verdiği eşkal bilgisiyle örtüştüğünü tespit ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İ.B. isimli şahıs, Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinin ardından, F.D. ise çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Yaşlı vatandaşın teşhis ettiği İ.D. ise tutuklanarak cezaevine konuldu. 

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.