Tek suçlu İlhami eczanesi mi?

Ticaret bakanlığının geçtiğimiz günlerde 82 ilde yaptığı denetimler sonrasında 198 firmaya para cezası kesilmiş ve bu firmaların içerisinde Kahramanmaraş’tan 4 firma vardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2020 23:48
Tek suçlu İlhami eczanesi mi?

Kahramanmaraş’ta ceza kesilen 4 firma içerisinde yer alan ve tek eczane olan İlhami Eczanesi de ceza yiyen firmalar arasındaydı. Konu ile ilgili ihbar hattımıza gelen bir görüşü okurlarımız için paylaşıyoruz.  İhbar hattımıza görüşlerini aktaran bir eczacı, aralık ayında tanesini ortalama 25 kuruşa aldıkları maskeleri şubat ayında 4 liradan almaya başladıklarını söylüyor.

İŞTE ECZACININ DİLİNDEN OLAYIN ASLI

İhbar hattımıza bir yazı gönderen Eczacı; “Bizler maskeyi aralık-ocak ayında tanesi 25-30 kuruşa alıyorduk. Şubat sonunda tanesi 3-4 liralara gelmeye başladı bize. Ocak ayından elinde bir paket maske kalan kişi de ürün pahalandı diye elindeki malı yeni fiyata çekti. Bunu yapmaması da komşusu ile hukukunu bozar ve ticaretin mantığına aykırı zaten.4 liraya alacağınızı bildiğiniz bir malı, elinizdeki malın maliyeti eski diye 25 kuruşa satabilir misiniz? Devletin bu konuda eczacıdan beklentisi hangi sektör elindeki malın fiyatı yükselince stoku bitene kadar eski fiyattan satıyor? Bu ceza yiyen arkadaşımız da elindeki hepi topu 1 paket yani 50 adet maskeyi yeni fiyattan sattığı için şikayet edilip denetlenen ve bu listeye dahil edilerek ifşa edilen bir arkadaşımız. Aslında elindeki tüm malı satıp bitirse toplam kazanacağı 100 lira için hem para cezası yemiş hem de ifşa edilmiştir”

MASKE SİMSARLARININ ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Sürekli olarak maske satmaya çalışanların kendilerine geldiklerini belirten takipçimiz, asıl şikayet edilmesi gerekenlerin ellerinde stok yapıp, pahalıya satmaya çalışanlar olduğunu iletiyor.

İşte yazının devamı; “Bizlere her gün birçok maske simsarı geliyor. Salgından evvel maskeleri alıp stoklayıp şimdi aldıkları fiyatın onlarca katına tekrar satan kişiler bunlar. Bize maske satmak istiyorlar. Piyasada bulamadığımız dönemde fatura dahi sorgulamaksızın bu maskeleri neredeyse tüm eczacılar fahiş fiyattan satın almak zorunda kaldık çünkü hem personelimize kullandırıyoruz hem de hastaya maske yok demek istemiyoruz. Devletimiz binlerce paket maske alıp stoklayan, maliye kaydı dahi olmayan kişileri aramak yerine en kolay lokma olan eczaneleri tercih ettiği için bu arkadaşımız kurban edildi. Bu konuya vakıf olmadan sosyal medyadan meslektaşımıza çok ciddi ithamlarda bulunuluyor. Sizden ricam bu konuda kamuoyunu da aydınlatmanız olacaktır. Hiçbir eczacı 1 paket maskeyi 50 kuruş yerine 2 liraya satarak zengin olmaz veya bunun hesabını yapmaz ayrıca 1 paket maske ile de stokçu olunmaz. Hala deposunda milyonlarca maske bulunanlar yerine cezayı da biz yiyoruz maalesef. Durumumuz budur. Allah’a emanet olun”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.