TDV, Eğitim Yardımlarında Deprem Bölgesine Öncelik Veriyor!

TDV, deprem bölgelerindeki öğrencilere öncelik vererek eğitim yardımlarını artırıyor. Gençlerin geleceğini destekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2023 11:56
TDV, Eğitim Yardımlarında Deprem Bölgesine Öncelik Veriyor!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ülke genelindeki eğitim yardımlarını, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin etkilediği bölgelere özel bir vurgu yaparak sürdürüyor.

TDV'nin "Eğitimle Değişir Dünya" kampanyası çerçevesinde, yıl boyunca hem yurt içinde hem de yurt dışında 33,883 öğrenciye eğitim yardımı sağlanmaktadır.

Vakfın Genel Müdürü İzani Turan, depremin ardından yurt içindeki eğitim çalışmalarında deprem bölgelerine öncelik verdiklerini ve yardımların artarak devam ettiğini belirtiyor.

Depremzedelerin yanı sıra, 11 ildeki öğrencilere yönelik özel kampanyaların yanı sıra 81 ildeki ihtiyaç sahibi öğrencilere de destekler devam etmektedir.

turkiye-diyanet-vakfi-tdv-yurt-ici-egitim-yardimlarinda-6-subatta-meydana-gelen-kahramanmaras-merkezli-depremlerden-etkilenen-illerdeki-ogrencilere-oncelik-verildigini-bildirdi.jpg

Turan, "Öğrenmeyi teşvik eden bir dinin mensupları olarak, her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce öğrenciye yurt, burs ve kurs imkanları sunan 12 burs programını başarıyla yürütmekteyiz. Ortaöğretimden lisans ve lisansüstü seviyelere kadar, hem yerel hem de uluslararası öğrencilere destek sağlayarak, gençlerin geleceğe dair hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyoruz," diyerek TDV'nin eğitimdeki rolünü vurguluyor.

Turan ayrıca, yurt içi ve yurt dışındaki burs programlarından toplamda 5,007 öğrencinin faydalandığını ve 15 ülkede yürütülen 31 eğitim projesinden 10,600 öğrencinin yararlandığını belirtiyor.

TDV'nin eğitim alanında pozitif ayrımcılık yaptığını da vurgulayan Turan, "Vakfımız, hafızlık yarışmalarında başarılı olan öğrencilere, afetlerde zarar gören ailelerin çocuklarına, şehit-gazi yakınlarına ve yurtlarımızda barınan, eğitimlerine devam eden öğrencilere burs ve eğitim desteği sunmaktadır," bilgisini paylaşıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.