TDP Kahramanmaraş İl Başkanı Serkan Anbar'ın 18 Mart mesajı

Türkiye Değişim Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Serkan Anbar 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2021 17:19
TDP Kahramanmaraş İl Başkanı Serkan Anbar'ın 18 Mart mesajı

Başkan Anbar, “Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır” dedi.

Başkan Anbar mesajında şu ifadelere yer verdi; “. Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakârlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle şanlı zaferler kazanmıştır. 18 Mart 1915 Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları yenecek derecedeki vatan sevgisi, dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmiştir. Çanakkale’yi geçilmez kılan, Türk Milletini yenilmez yapan ve kardeşliğimizi dağılmaz duruma getiren birlikte yaşama ideali ve kararlılığıdır. Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakârlıklarla kazandığı bu zaferin önemi gençlerimize ve gelecek nesillere yeterince anlatılmalıdır. Çanakkale, Türklerin bağımsızlığı için nasıl destan yazdığını ve vatanına, bayrağına, inancına olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdiği yerdir. Atalarımız Çanakkale’de vatanı için canlarını vererek tarih yazmıştır. Bugün bu topraklar üzerinde bayrağımız dalgalanıyorsa, atalarımızın orada kanını ve canını vermesiyle olmuştur. Mutlaka her vatandaşımızın Çanakkale’yi ziyaret edip, bu vatanın hürriyetinin bedelinin neyle ödendiğini görmesi gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum