Tarım ve hayvancılık kenti Türkoğlu

Teknik, sportif, sosyal ve kültürel hizmet alanlarının yarı sıra; sanayi, tarım ve hayvancılık alanında da yaptığı proje ve çalışmalarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Türkoğlu İlçesi, Doğu Akdeniz’in yeni cazibe merkezi haline geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2021 11:36
Tarım ve hayvancılık kenti Türkoğlu

Belediye Başkanlığı görevince dev projelere imza atan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, göreve geldiği günden bu yana öncelik sırasına göre planlar yaparak, ihtiyaç duyulan hizmetleri bir bir vatandaşın hizmetine sundu.

TÜRKOĞLU İLK SIRALARDA

Tarım ve hayvancılık alanında hizmete açtığı projelerle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Tarım ve hayvancılıkta en önde gelen ilçelerden biri Türkoğlu olduğunu kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim yapmamız gereken Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi yerel kalkınmanın sağlanması, bunda da başrol oyuncuları Belediye Başkanları. İstihdama yönelik ekibimizle çalışarak bütün projelere katkı sağlıyoruz. Sanayi alanında çok büyük yatırımlar yapıyoruz. 50 ‘ye yakın fabrikamız var. Bu avantajı ekibimizle beraber iş adamlarımıza sunduğumuz avantajdır. Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduk. Burada 28 tane fabrika olacak. Çalışan fabrikalarımız var, inşaatı devam eden fabrikalarımız var. Türkoğlu Organize Sanayi bittiğinde 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.

turkoglu-(3).jpg

DENİZİ OLMAYAN LİMAN

Yine en büyük gıda organize sanayi olarak son aşamaya geldik. Kahramanmaraş dondurmasıyla, biberiyle, gastronomisiyle tarhanasıyla meşhur bir yer. Bin 500 dönüm alanda 500 milyon bir katma değer sağlayacağız. Tabi burada üretilen bu mallarında dünyaya ihracatı yapılabilmesi için de Türkiye’nin en büyük lojistik merkezinin kurulumuna sebep olduk. 800 dönüm alana kuruldu. Şuanda bir kaç tane firma çalışıyor. Biliyorsunuz lojistik merkezi denizi olmayan limanlar gibidir. Yani modern kalkınmanın ekonominin temeli lojistiktir. Sadece sanayi olarak değil, Türkiye de bazı ilçelere baktığınızda sadece tarımıyla, hayvancılığıyla ve turizmiyle gelişen ilçeler vardır. Ama biz bunların hepsini içimizde barındırıyoruz. Türkiye’nin en büyük ovalarından biri olan amik ovasının devamı olan ovaya sahip üzerinde katma değer sağlayan seraları, turşusu, şalgamı, özellikle çilek, dünya markamız, aromasıyla rengiyle çok farklı kalkınma modeli. Çakıroğlu mahallemiz terk edilmiş gibiydi. İnsanlar yaşamıyordu ama şuanda göç ediyorlar. Villa evlerimiz var, yaklaşık 1000’e yakın mevsimlik işçi geliyor. Hepsi bölge şehirlerden geliyor. Türkoğlu’nda işsizlik yok çalışan herkese iş var. Biz bunu daha ileriye taşıyıp buraya göç almak istiyoruz. Başta söylediğimiz gibi Türkoğlu ilçesi olarak tarımın, hayvancılığın en önde gelen ilçelerinden bir tanesiyiz” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.