Tarihi ve doğal yerler "Gezede"yle gezilecek

Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından tarihi, doğal ve gezilmesi gereken yerleri bilmeyenler için ‘Gezede’ isimli uygulama hazırlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2018 11:34
Tarihi ve doğal yerler "Gezede"yle gezilecek

Kente özgü bir terim olan ‘ede’ ve ‘gez’ ifadeleri yan yana kullanılarak ‘Gezede’ adı verilen uygulama akıllı telefon marketlerine girdi. 
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, uygulamanın Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından hizmete sunulduğunu söyledi.

neco.jpg

Uygulamanın geliştirilip farklı dillerde de hizmet vereceğini belirten Başkan Okay, “Kentimizde ve ilçemizde çok önemli bir turizm potansiyeli var ve biz buna uygun bir alt yapıyı oluşturduk. Artık kentimize misafirlerimiz geliyor ve misafirlerimizi yönlendirme adına yeni bir alt yapı sistemi oluşturduk. Adına da ‘Gezede’ verdik. Tur operatörlerimizin dışında gelen insanlar için Kahramanmaraş’ı yönlendirecek bir uygulamadır. Kente ilk defa gelenlere bu sistem kendi cep telefonlarına gidecek ve isterlerse indirebilecekler. Bu uygulama sayesinde hangi tarihi mekana, nerede yemek ve restorana gitmek istiyorlarsa ayrıntılı bir şekilde görsel ve işitsel olarak uygulamadan yararlanacak” diye konuştu. 

gez.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.