Tahta kaşık mesleğini 37 yıldır yaşatmaya çalışıyor

Kahramanmaraş’ta bir esnaf, atalarından öğrendiği tahta kaşık mesleğini 37 yıldır yaşatmaya çalışıyorr.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2020 19:12
Tahta kaşık mesleğini 37 yıldır yaşatmaya çalışıyor

Kahramanmaraş’ta bir esnaf, atalarından öğrendiği tahta kaşık mesleğini 37 yıldır yaşatmaya çalışıyor.
Demirciler Çarşısı esnafından 53 yaşındaki Mehmet Ali Selaldı,

“Tahta kaşık yapımını ve her aşamasını öğrenmek isteyenlere öğretmek için hazırım” dedi.

aw077173_02.jpg

El emeği göz nuru olan ürünleri severek yaptığını söyleyen Selaldı,

“Okul çıkışında tahta kaşık yapan dayımın yanına koşar giderdim. Tahta kaşık yapmayı çok severdim. O ağaçların yontularak o hale gelmesi beni bu mesleği daha çok sevmeye itti. Tahta kaşıklar insanların sağlığı açısından çok önemli, dayanıklı ve mikrop barındırmıyor. Çelik tencereleri çizilmesin diye yemekleri karıştırmak için yapılan büyük tahta kaşıkları genelde bayanlar tercih ediyor. İsteğe göre ise özel tatlı yapımında kullanılan kaşıklar üretiyoruz. Özellikle dışarıdan gelen misafirlerimizin ilgisi çok büyük. Buraya merak edip gezmeye gelenler oluyor. Hatta öğrenmek isteyenlere öğretmeye hazırım” dedii.

aw077173_03.jpg

aw077173_04.jpg

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.