Sorumsuz piknikçiler bu kez de Ilıcayı yaktı!

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesinde pikniğe gelen sorumsuz bir grup insanın yaktığı ateş tarla yangınına sebep oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2020 18:52
Sorumsuz piknikçiler bu kez de Ilıcayı yaktı!

Olay Onikişubat İlçesi’ne bağlı Ilıca Mahallesi’nde bulunan çeşme başında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Çeşme Başına piknik yapmaya gelen bir grup insan ateş yaktı. Yakılan ateş sonrası rüzgarın da etkisiyle ateşten çıkan kıvılcımlar tarlaya sıçradı ve yangın meydana geldi.

BU SORUMSUZLUĞA DUR DENİLSİN

Hemen hemen her gün Türkiye’nin dört bir yanında farklı sebeplerden dolayı yangınlar meydana geliyor. Yangınlara sebep olan en büyük etkenlerden bir tanesi de piknikçiler oluyor. Sorumsuzluğu had safhaya çıkaran piknikçiler bu kez de Ilıca Mahallesi Çeşme Başı’nda bir tarlanın yanmasına sebep oldu.

PİKNİK YAPARKEN DİKKAT EDELİM

Piknik yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar: "Çevreye veya çöp kutularına yanar durumda kibrit veya sigara izmariti atmayın. Piknik alanını yaktığınız ateşin söndüğünden emin olmadan terk etmeyin. Söndürdüğünüz ateşin tekrar canlanmasını önlemek için üzerini toprakla örtüp oksijenle temasını kesin. Güneş ışınlarını odaklaştırarak yangın çıkmasına neden olabilecek şişe cam parçalarını açık alanlarda bırakmayın. Yangın anında 'Alo 110' ihbar telefonunu arayın, yangın yerinin adresini açık bir şekilde bildirin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum