Sonraki gündemimiz ekonomi ve tarım olmalı

Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya gazetemize yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı ve çiftçilerin beklentileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çetinkaya; “bundan sonraki gündemimizin ekonomi ve tarım olması gerekiyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Sonraki gündemimiz ekonomi ve tarım olmalı

Cumhur İttifakı’nı ülke menfaatleri göz önünde bulundurularak alınan bir karar olarak değerlendiren Çetinkaya; “Cumhur İttifakının ülkemizin menfaatleri doğrultusunda alınan bir karar olduğunu düşünüyorum. Burada önemli olan siyasetin yanı sıra ülkenin gidişatının ve gelecek nesillerinin bütünlüğünün bozulmaması için son derece önemli bir adım olduğu kanaatindeyim. Bu ittifakın şer odakları veyahut başka güçler tarafından zedelenmesi her kesimden insanların tepkisini çekiyor. Söylemlerde pazara kadar değil, mezara kadar olduğu söyleniyor. Ülkenin bekası için bu ittifaka sonuna kadar sahip çıkılması gerektiği söyleniyor. Ülkenin geleceği söz konusu olduğu düşünülüyor. Ve vatan millet için bu ittifak bünyesinde her türlü kesimin görüşü alınıyor ve karşılık buluyor” dedi.

BELEDİYELER TARIMA CİDDİ DESTEK SAĞLAMALI

Kahramanmaraş’ta belediyelerin tarıma olan desteklerini artırmaları ve bu sayede ekonomiye katkı sağlamaları gerektiğini belirten Çetinkaya; “Kahramanmaraş’ta tarıma belediyelerin ciddi anlamda destek vermesi gerekiyor. Kahramanmaraş geneline baktığımız zaman kırsalımızın çok fazla oluşu, tarım arazilerine çok uygun olmayışıyla bahçe türü çiftçiliğin öne çıktığını görüyoruz. Tarımın Kahramanmaraş olmazsa olmaz olduğunu kesin bir dille söyleyebilirim. Kahramanmaraş’ta ciddi anlamda büyük şirketlerimizin geçmişinde tarımdan gelen aileler olduğunu görüyoruz. Hala da tarım ile olan bağlarını koparmamışlar. Kahramanmaraş’ta tarım ciddi anlamda bir geçim kaynağıdır. Yeni gelen belediyelerimizin bunu göz ardı etmemesi ve tarıma olan yatırımlarının biraz daha fazla olması özellikle maliyetleri artan çiftçimizi rahatlatacaktır. Belediyelerimizden en büyük beklentimiz tarıma daha fazla sahip çıkmalarıdır. Gece gündüz çalışan, eli nasır tutan çiftçilerimizin her daim yanında olmak gerekiyor. Özellikle küresel bir savaş içerisinde olduğumuz şu süreçte çiftçiye sadece belediyelerin değil, hükümetin de ciddi anlamda destek vermesi gerekiyor. Özellikle dolar kurundan dolayı girdi maliyetlerinin yükselmesi, çiftçimizin ürettiği ürünleri istediği fiyattan satamamasına neden oldu. Bu duruma karşılık hükümetimizin yerinde hamleler ile çiftçimizin bir an önce rahata kavuşmasını sağlaması gerekiyor” mesajını aktardı.

GÜNDEM ÜRETİM OLMALI

Seçim gündeminin geride kaldığını, artık gündemin tarım ve üretim olması gerektiğini vurgulayan Çetinkaya; “Seçim gündemimiz geride kaldı. Bundan sonraki gündemimiz ekonomi ve tarım olacaktır. Sağlam ekonomi üretmeye dayalıdır ve biz de üretim konusunda tarıma ağırlık vermemiz gerekiyor. Tarım ciddi anlamda geçtiğimiz yıllardan bu yana desteklenmiş olsa da küresel bir artış olmasından dolayı yetersiz geliyor. Bu desteklerin tekrar gözden geçirilmesi ve çiftçimize yardım elinin uzatılması gerekiyor. Artık gündemimizin ekonomi ve tarım olması gerekiyor. Bu konuda muhalefet iktidar ayrımı olmaması gerekiyor. Çiftçimiz 85 milyona yakın ülke nüfusunu besliyor. Topumuz, tankımız olabilir ama gıdamız olmazsa o zaman sıkıntıdayız demektir” dedi. Çetinkaya açıklamasının sonunda “Bol bereketli doğal afetlerden uzak bir yıl temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.