Son Bahar aylarında hastalığa çabuk yakalananlar için... Hünnap

Şifalı bitkilerden Hünnap, Hünnap nasıl kullanılmalı,Hünnap faydaları, Hünnap, Hünnap nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2019 09:23
Son Bahar aylarında hastalığa çabuk yakalananlar için... Hünnap

Diğer isimleri: innap, çiğde, ünnap.

Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaşınca.

Kurutma Usulü: güneşte.

Kullanma Usulü: 100 gr meyve 1 lt suda kaynatılır. (kekikle olabilir) günde 2 bardak içilir.

Kullanılan Kısımlar: olgun meyveler.

Şifası: göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici, müshil, kanı sıvılaştırıcıdır.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: bazı çeşitleri vardır.

Yetişme Ortamı: Akdeniz ortamını okşayan yerlerde yetişir.

Muhteviyatı: şekerler, müsilaj, tanen, pektin, C vitamini.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.