1. Haberler

  2. Gündem

  3. Son Bahar aylarında hastalığa çabuk yakalananlar için... Hünnap
Son Bahar aylarında hastalığa çabuk yakalananlar için... Hünnap

Son Bahar aylarında hastalığa çabuk yakalananlar için... Hünnap

Şifalı bitkilerden Hünnap, Hünnap nasıl kullanılmalı,Hünnap faydaları, Hünnap, Hünnap nedir?

A+A-

Diğer isimleri: innap, çiğde, ünnap.

Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaşınca.

Kurutma Usulü: güneşte.

Kullanma Usulü: 100 gr meyve 1 lt suda kaynatılır. (kekikle olabilir) günde 2 bardak içilir.

Kullanılan Kısımlar: olgun meyveler.

Şifası: göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici, müshil, kanı sıvılaştırıcıdır.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: bazı çeşitleri vardır.

Yetişme Ortamı: Akdeniz ortamını okşayan yerlerde yetişir.

Muhteviyatı: şekerler, müsilaj, tanen, pektin, C vitamini.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.