SMA Hastası Muhammed Ali yardım bekliyor

Antalya'da yaşayan SMA Tip 1 hastası Muhammed Ali için sayılı gün kaldı. Onun için başlatılan yardım kampanyasının neredeyse %60-ı tamamlanabildi. Akyol ailesi daha iki yaşına bile girmemiş çocukları için yardım bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2021 11:02
SMA Hastası Muhammed Ali yardım bekliyor

Antalya'da yaşayan SMA Tip 1 hastası Muhammed Ali için sayılı gün kaldı. Onun için başlatılan yardım kampanyasının neredeyse %60-ı tamamlanabildi. Akyol ailesi daha iki yaşına bile girmemiş çocukları için yardım bekliyor.

23.12.2019 tarihinde Antalya’da dünyaya gelen Muhammed Ali’nin babası Abdullah Akyol pazarda çalışıyor ve hem kendi ailesine hem erkek kardeşi ve babasının ailesine bakıyor.

8 aylık doğduğu için diğer bebeklere göre baş kontrolünü sağlayamadığı gerekçesiyle çeşitli testler yapılan Muhammed Ali’ye SMA Tip 1 teşhisi kondu.

Baba Abdullah Akyol sayılı günlerinin kaldığını hatırlatarak açıklamasında şunları kaydetti: “Oğlumuz Muhammed Ali’nin hastalığı için maalesef sayılı günlerimiz kaldı. Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir hastalıktır.3 evrede görülen SMA hastalığının en tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evre olmaktadır. Son 1,5 ayda bile Türkiye’de 12 bebek bu hastalık yüzünden ölmüştür. Sprinaza denilen Türkiye’de verilen ve hastalığı yavaşlatan ilacı çeşitli aksaklıklar nedeniyle alamadı. 8 aylıkken yoğun bakıma alındı ve entübe edildi hemen sonra boğazından bir delik açılarak trake edildi. Ayrıca şu amda Muhammed Ali solunum cihazlarına bağlı ve burnundan sonda takılarak ordan besleniyor. Şu an Sprinaza ilacının 4.dozunu aldı. Bu hastalığın Amerika’da ve Almanya’da Zolgensma adındaki ilacını alabileceği bir tedavisi var. Ancak tedavi hastane tekliflerinde de görebileceğiniz gibi 2.330.550 dolar tutarında dünyanın en pahalı tedavisidir. Ailesi bir yardım kampanyası başlattı. Çünkü bu şekilde yardım kampanyası ile para toplanıp giden 44 bebek bulunmakta Türkiye’de. O yüzden umutluyuz. Şu an yardım kampanyasında %60’a ulaşıldı. Kampanyamız valilik izinlidir. Destekleriniz sayesinde bu ölümcül hastalıktan bebeğimizi hep beraber kurtarabileceğimizi düşünmekteyim. Tüm duyarlı vatandaşlarımızdan sesimize ses vermesini rica ediyorum.”

sma-hastasi-muhammed-ali-yardim-bekliyor.jpg
Son olarak belirtmek isteriz ki, Muhammed Ali’ye destek vermek isteyen vatandaşlarımız aşağıdaki iban numaralarından destek verebilirler. Ayrıca öğrenmek istediğiniz başka bilgiler varsa @muhammedaliyasasin instagram hesabına yazabilirsiniz.

Valilik izinli TR İbanı;

TR 10 0001 2009 5080 0001 1328 69
Halkbank İban
Alıcı : Abdullah Akyol    
Açıklama: Abdullah Akyol
Bağış linki;

https://taplink.cc/muhammedaliyasasin

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.