Şiir ve Edebiyat Günleri tüm hızıyla sürüyor

Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri, 19 Ekim Salı (yarın) günü yazar - okur buluşmaları, konferans ve söyleşiler, tiyatro ve şiir gecesi etkinlikleriyle devam edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2021 10:39
Şiir ve Edebiyat Günleri tüm hızıyla sürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2.Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Şehrin 11 ilçesinde 5 gün boyunca 15 ülkeden yazar ve şairin katılımıyla 100’e yakın etkinliğin gerçekleştirileceği takvim kapsamında yarın da kültür ve sanatın nabzı Kahramanmaraş’ta atacak. Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı’ndan etkinliklere ilişkin yapılan açıklamada; “2. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri 19 Ekim Salı günü (yarın) 10 farklı programla devam edecek. Yazarlar Okullarda söyleşileri ikinci günümüzde saat 10.00’da; TOBB Fen Lisesi’nde Kadir Daniş ve Faruk Šehić, Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi’nde Raşit Ulaş ve Dinara Butobaeva, Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi’nde Hüseyin Akın ve CorinaOproae, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde ise Tayyib Atmaca, Alan McMonagle’nin katılımıyla gerçekleştirilecek” ifadeleri kullanıldı.

SÖYLEŞİ VE KONFERANSLAR

Açıklamanın devamında gün içinde gerçekleştirilecek konferans ve söyleşilere dair detaylar paylaşılarak, “Türk Edebiyatındaki pek çok portrenin usta isimler tarafından anlatılacağı etkinliklerimiz yarın saat 13.00’da Duran Boz ve Necip Evlice’nin katılımıyla Soylu Bir İtiraz: Nuri Pakdil programımızla devam edecek. Saat 14.00’da ise Haşim Şahin, Hüseyin Akın ve Yılmaz Daşçıoğlu, Yusuf Genç moderatörlüğünde ‘Türkçe’nin Büyük Haritası: Yunus Emre’ başlığıyla sanatseverlerle buluşacak. İhsan Fazlıoğlu ile buluşma etkinliği saat 15.00’da Avşar Kampüsü Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Mehmet Akif ve Türkiyesi adlı konferansımız ise saat 17.00’da Kültür Park’ta gerçekleştirilecek” dendi.

AŞK İLE YOLDAŞ TİYATRO GÖSTERİMİ

Sahne Maraş Tiyatro Okulu öğrencilerinin ‘Aşk ile Yoldaş’ oyununun da sergileneceğinin ifade edildiği açıklamada, “NFK Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da Büyükşehir Belediyesi Sahne Maraş Tiyatro Okulu öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Aşk İle Yoldaş adlı tiyatronun ardından, saat 20.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yerli ve yabancı şairlerimizin katılımıyla ‘Şiir Gecesi’ etkinliği düzenlenecek” bilgilerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.