Sıfır araç almak isteyenler dikkat! 2020’ye kalmayın

MARFİ Otomotiv Satış Müdürü Abdullah Yenikomşu, sıfır araç almak isteyen ve hurda teşvikinden faydalanmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 21:39
Sıfır araç almak isteyenler dikkat! 2020’ye kalmayın

Yıl sonu kampanyalarının başladığını belirten Yenikomşu; “Otomobil ve ticari araçlarımız da hurda indirimi devam etmektedir. Hurda indirimi otomobillerde 15 bin TL ÖTV indirimidir. 16 yaş ve üzeri kullanılmayan arabalar varsa bunları hurdaya ayırarak, otomobillerde ve ticari araçlarda 15 bin TL olmak üzere ÖTV de devletin yaptığı indirim var. Örneğin bu ay Egea 1.4 easy 95 beygirlik benzinli otomobilin başlangıç fiyatı 89 bin 400 TL’dir. Bir müşterimiz bize hurda ile başvurduğu zaman 89 bin 400 liralık aracımız 74 bin 400 liraya kadar verebiliyoruz. Bunun yanında hurdası olmayan müşterilerimize de 6 bin 500 TL karşılığında biz hurda yardımı yapıyoruz. Hurda aracı bulamayanlara da biz burada yardımcı oluyoruz” dedi.

Bütün araçlarda özel kampanyalar olduğunu söyleyen Yenikomşu; “Araçlarımızın hepsi kampanyalıdır. En cazip olan aracımız Fiorino’dur. Orijinal fabrika çıkışlı LPG’li araçlarımızı 78 bin TL karşılığında verebiliyoruz. Burada ki fiyatta hurda indirimi bulunmamaktadır. Bu tarz kombi ticari araçlarda hurda indirimi bulmak zordur. Bulan kişilere de burada gereken indirimi sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

PİYASALARDAKİ DURGUNLUK SATIŞLARA SET KURUYOR

Piyasalardaki durgunluğun sıfır araç satışını engellediğini belirten Yenikomşu; “Kesinlikle engeldir. Gelen talepleri geçen seneye göre kıyaslarsak ekonomide ki olumsuzluklar otomotiv sektörün de bir daralmaya sebep oldu. Bu sene devletin ÖTV teşviki ve hurda teşviki olmasa otomotiv sektörü çok daha kötü duruma düşer. Satış sorunumuz yok. Piyasanın en çok tutulan ve satılan modellerindendir. Egea hala son 3 yılın bugün itibariyle de en çok satılan otomobil unvanını hala taşıyor. Halkın bu konuda ki teveccühünden memnunuz. Fiat fayda dediğimiz yüksek donanımlı bir aracı en uygun fiyatta vermek. Şuan müşterilerimizin verdiği fiyatların karşılığını Egea’dan aldığını bildiği için bu rağbet artıyor. Daralan piyasada MARFİ olarak bölgenin en çok satış yapan lider firmalarının başında geliyoruz. Otomobil ve ticari araç satışı toplam pazarda biz lideriz. Bu bizim için büyük bir memnuniyettir. Halkımızın bu teveccühüne karşı biz elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” sözlerini vurguladı.

ARAÇ ALACAKLAR HIZLI DAVRANMALI

Hurda teşvikinden faydalanmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerektiğini belirten Yenikomşu, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Araç almayı düşünen vatandaşlarımızın aralık ayında hızlı davranması gerekiyor.  2020 yılı ile birlikte hurda teşviki sona erecek ve bununla birlikte en az 15 bin TL fiyat farkı olacak. Bu hem alım maliyeti olarak yansıyacak hem de finans maliyeti olarak yansıyacak. Herhangi bir uzatma olmazsa hurda yasasının bitmesiyle fiyatlarda ciddi artışlar olacak”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.