Siber Güvenlikte Bayrak Yarışı için Kayıtlar Başladı!

Trend Micro tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Capture the Flag 2020” kayıtları başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2020 11:10
Siber Güvenlikte Bayrak Yarışı için Kayıtlar Başladı!

Trend Micro tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Capture the Flag 2020” kayıtları başladı. Siber güvenlik alanında genç profesyonellerin yeteneklerini test edecekleri ve bilgilerini geliştirecekleri etkinlikte bu yıl ilk defa “radyo frekans korsanlığı mücadelesi” de yapılacak. Etkinlik 26-27 Eylül tarihlerinde dijital ortamda gerçekleştirilecek.

Bulut güvenliğinde lider şirketlerden Trend Micro, siber güvenlik uzmanlarının yeteneklerini daha ileriye taşımalarına olanak tanıyan ve uygulamalı deneyim sağlayan “Capture the Flag” yarışmasını duyurdu. Trend Micro CTF 2020 - Raimund Genes Cup, eleme ve final turları da dahil olmak üzere ilk kez tamamen dijital bir etkinlik olarak düzenlenecek. Bu yıl altıncısı düzenlenen etkinlikte, dünyanın her köşesinden ekipler, siber güvenliğin birçok kritik alanında becerilerini test etme fırsatı bulacak.

1563794015-irketler-in-yeni-a-g-venli-i-modeli-s-f-r-g-ven-yakla-m-3-.jpg

Bağlantılı dünyanın ve dijital olarak güçlendirilmiş kuruluşların geleceğinin kritik iş verilerini ve sistemlerini savunma yeteneğine bağlı olduğunu belirten Trend Micro Türkiye Teknik Lideri Burçin Olgaç etkinlikle ilgili şöyle konuştu: “Kurumsal saldırı yüzeyi ve tehdit ortamı sürekli gelişiyor ve değişiyor. Pek çok farklı ülkeden ekiplerin katıldığı CTF etkinliğimizle siber güvenlikte yetenekli bireyleri kritik alanlardaki becerilerini güçlendirerek tehdit ortamlarındaki bu yeni saldırı eğilimlerini önlemeye yardımcı oluyoruz. Ayrıca yarışmacılardan zorluklara nasıl yaklaştıkları ve kullandıkları araçlarla ilgili çok şey öğreniyoruz, bu da savunma teknikleri açısından bizi önde tutuyor.”

Bu yılki etkinlikte tersine mühendislik (reverse engineering), adli tıp / istismarlar (forensics/exploitation), açık kaynaklı istihbarat (OSINT), mobil, Nesnelerin İnterneti (IoT), makine öğrenimi ve radyo frekansı (RF) sistemleri ile ilgili mücadeleler gerçekleştirilecek. Online eleme ve sanal final etkinliğinden oluşan CTF 2020’de online eleme 26-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek ve ekiplerin problem çözme becerilerine yönelik Jeopardy tarzı sorular içerecek. En iyi 10 ekip, 18 Aralık 2020’de online olarak gerçekleşecek finallere katılmaya hak kazanacak.

 

Ödüller:

Birincilik: 9.000 dolar tutarında para ödülü. Ayrıca ekibin her üyesi için Zero Day Initiative Ödül Programı’nda kullanabilecekleri 15 bin ek puan.

İkincilik: 2.600 dolar tutarında para ödülü

Üçüncülük: 1.800 dolar tutarında para ödülü

Daha fazla bilgi ve kayıt için adresi ziyaret edebilirsiniz: https://www.trenmicro.com/ctf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.