Sevinç Yağmuru engelli çocukların evi gibi

Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Osman Demirci ile özel eğitimi ihtiyacı olan bireylere yönelik sundukları hizmetler üzerine konuştuk.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2018 14:29
Sevinç Yağmuru engelli çocukların evi gibi

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Gazetemize açıklamalarda bulunan Demirci,  “Otizm ve Down Sendromlu çocuklarda gözle görülür büyük başarılara imza atıyoruz” dedi.

Neden böyle bir okul açmaya ihtiyaç duydunuz?
Özel eğitimi ihtiyacı olan bireylerin ve ailelerin hak ettikleri eğitim alabilmeleri için okulumuzu hizmete açtık. Sevinç Yağmuru, dezavantajlı bireylerin topluma sağlıklı bir şekilde kazandırılması ve toplumsal hakimiyetlerin artırılması için birçok yeni proje donatılmış bir okuldur.

osman-001.jpg
Zihinsel Engelliler, Bedensel Engelli bireylerin eğitime daha çok ihtiyacı vardır. Bedensel Engelli bireylerin eğitimle kendilerini ne kadar çok geliştirdiğini fark ediyoruz ve eğitime her geçen gün daha fazla ağırlık vererek engelli bireylerimizi topluma hazırlıyoruz. 
Otizm ve Down Sendromlu çocuklarda gözle görülür büyük başarılara imza atıyoruz. Çocuklarımızın topluma kazandırılmasında büyük başarılara imza attığımızı her geçen gün mutlulukla seyrediyoruz. 


Eğitim gören birey ile eğitim görmeyen birey bir olur mu?
Kişisel gelişim alanında eğitim alan dezavantajlı birey ile eğitim almayan dezavantajlı birey arasında gözle görülür farklar oluyor. Eğitim alan bireyin toplumsal yaklaşımları daha seviyeli ve normal bireye yakın olurken, eğitim almayan bireylerde bu negatif bir seyir halinde ilerliyor. Eğitim alan dezavantajlı bireyin topluma kazandırılması daha erken ve hızlı bir şekilde olurken, eğitim almayan bireylerde bu süreç uzayabiliyor. 


Dil konuşma terapisi bölümü nedir?
Çocuklarda kekemelik, konuşma zorluğu ve farklı engellerden kaynaklanan konuşma zorluğu engellerini bu eğitimle aşıyoruz. Bireylerin konuşma anlamında yaşayabileceği herhangi bir engeli varsa bu engellerin daha çabuk aşılması ve bireylerin toplumun en önemli iletişim aracı olan dili akıcı bir şekilde veya kendisini ifade edebileceği şekilde geliştirmesi bizim için azami bir öneme sahiptir.


Duyu bütünleme nedir?
Duyu bütünlemenin uygulayıcısı fizyoterapisttir. Fizyoterapistler duyu bütünleme eğitimindeki belgeyi alabilmek için zor şartlardan ve sınavlardan geçiriliyorlar. Bu eğitimleri bireye vermek üzere sertifika aldığı takdirde fizyoterapist duyu bütünleme anlamında bireylere eğitim verebiliyor.
Çocuklar ile bire bir temas halinde eğitim vererek çocuğun kendisini daha rahat ifade edebilmesi ve birçok alanda ciddi faydaları görünüyor. 
Eğitim hayatımızın merkezinde olmalı, öz farkındalığı olan çocuklarımız toplumda ikinci sınıf insan muamelesi görmemeli.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.