Kahramanmaraş Nurhak Acil Durum Hastanesi: Çelik Yapısı ve 453 Fore Kazıkla Güçlendirildi!

Kahramanmaraş'ta Nurhak Acil Durum Hastanesi, depreme dayanıklı çelik yapısı ve 453 fore kazık üzerine inşa ediliyor. 52 yatak kapasitesiyle 2024'te hizmete açılacak.

Kahramanmaraş'ta Nurhak Acil Durum Hastanesi, Nurhak ilçesindeki hastanenin 6 Şubat depremlerinde yıkılmasının ardından 453 fore kazık üzerine çelikten inşa ediliyor. Yapımına başlanan bu sağlık merkezinin, yılın ilk yarısında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde ciddi hasar gören ve yıkılan Nurhak Devlet Hastanesi'nin yerine geçecek olan bu yeni hastane, Karaçar Mahallesi'nde 6 bin metrekare kapalı alanda inşa edilmekte olup toplamda 15 bin metrekarelik bir alana sahip olacak.

52 yatak kapasiteli olan hastanede, 16 poliklinik, 11 yoğun bakım yatağı, 2 ameliyathane, 2 diş polikliniği ve 2 diyaliz merkezi bulunacak. Nurhak Kaymakamı Oray Güven, hastanenin depreme dayanıklı olması için 453 fore kazıkla güçlendirildiğini ve çelikten yapıldığını belirtti.

Kaymakam Güven, "Mevcut devlet hastanemiz, 6 Şubat'taki büyük deprem felaketinde ağır hasar aldığı için yıkıldı. Şu anda yeni devlet hastanemizin inşaatı hızla devam ediyor. Binamız, acil durum hastanesi olarak tasarlandı ve 2024'ün ilk 6 ayında hizmete açılması planlanıyor." şeklinde konuştu. Ayrıca, Güven, hastanenin yapımında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer yetkililere teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta Zincirleme Kaza: 13 Araç Karıştı!
Pazarcıklı Esnaflardan Başkan Yılmazcan’a Tam Destek
Kahramanmaraş Afşin'e Modern Sağlık Dokunuşu: 150 Yataklı Dev Hastane Yolda!

Video Haber Haberleri