Afşinli vatandaşların eğitime olan inancını kurumsal bir yapıya dönüştürme hedefiyle yola çıkan Afşinbey Eğitim Vakfı (ABEV), dört yıllık hazırlık sürecinin ardından Ankara’da resmen kuruldu. Vakfın ilk mütevelli heyeti toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi.
Toplantının divan başkanlığını Prof. Dr. Necati Demir üstlenirken, ABEV’in yönetim kadrosu da bu toplantıda belirlendi. Mütevelli Heyeti Başkanlığına Gökalp Gedikbaşı, Başkan Vekilliğine Aziz Kömürcü seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Cihan Nişancı getirilirken; Kazım Mert Açıkgöz, Harun Demir, Coşkun Kalender ve İbrahim Eren yönetim kurulu üyeleri oldu.
Denetim kurulu üyeleri ise Süleyman Demir, Tuğrul Çağrı Cinkara ve Fatih Alparslan Benli olarak belirlendi.
Mütevelli Heyeti Başkanı Gökalp Gedikbaşı, konuşmasında vakfın ideolojiler üstü bir yapı olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:
"Ankara’daki yaklaşık 400 Afşinli hemşehrimizle yapılan istişareler sonucunda 79 kurucu ve 63 kişilik mütevelli heyetiyle yola çıktık. Hedefimiz; eğitimde fırsat eşitliği sunmak, ahilik geleneğini yaşatmak, dezavantajlı bireylerin yanında olmak ve Afşin’in sesini ulusal ve uluslararası arenada duyurmak.”
Gedikbaşı, vakfın aynı zamanda manevi bir sorumluluk taşıdığına dikkat çekerek, "Peygamber Efendimizin sadaka-i cariye hadisine dayanarak bu yapının hepimizin kalıcı iyiliği olacağına inanıyoruz," dedi.
Afşin’in tarihi ve kültürel değerlerine de vurgu yapan Gedikbaşı, ABEV’in Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarına 7707. sıradan girdiğini ve bu numaranın “Yedi Uyurlar ve Eshab-ı Kehf Şehri” olarak bilinen Afşin için manevi anlamda da büyük değer taşıdığını belirtti.
Bağımsız ve sürdürülebilir bir vakıf modeli kurmayı hedeflediklerini aktaran Gedikbaşı, tüm hemşehrilerden fikirsel ve maddi destek beklediklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.