Selçuk Geçer: Altının gramı 1000 TL olacak!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’in altın fiyatları tahmini yatırımcıyı heyecanlandırdı. Güvenli liman altın son günlerde rekor üstüne rekor kırmıştı. Rekorlardan önce Selçuk Geçer’in çektiği videoda altının gramının da 1000 TL’lere varacağını açıklamıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2020 09:39
Selçuk Geçer: Altının gramı 1000 TL olacak!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’in altın fiyatları tahmini yatırımcıyı heyecanlandırdı. Güvenli liman altın son günlerde rekor üstüne rekor kırmıştı. Rekorlardan önce Selçuk Geçer’in çektiği videoda altının onsunun 3000 dolarlara, gramının da 1000 TL’lere varacağını açıklamıştı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer

“Dünya borsaları bir düşüyorsa Türkiye piyasaları 2 düşecek. Bir noktanın daha altını çizmek lazım Türkiye’den çok önemli bir yabancı çıkışı var. Yabancılar çıkarak hem doların kritik seviyelere yükselmesine neden oluyorlar hem de borsadaki satış baskısını arttırıyorlar. Her ne kadar varlık fonu borsayı domine etmeye çalışsa da borsadaki düşüş devam edecek gibi görünüyor.” ifadelerini kullanıyor.

Selçuk Geçer’in altın yorumu dikkat çekti. Altının gram fiyatının 1000 TL’yi aşacağını, ons fiyatının da 3000$ seviyelerini göreceği açıklamasının ardından altının ons fiyatı tarihinde ilk kez 2000$ üzerine çıkarak 2050$ seviyelerini gördü.

Selçuk Geçer altın fiyatları yorumu

Selçuk Geçer’in altın fiyatlarına yönelik açıklaması şöyleydi:

“Dünyanın hemen her yerinde ABD, Almanya, Fransa, Türkiye, pandemi döneminde tasarruf yaptı. Yani vatandaşlar evlerinden çıkmadığı için doğal olarak bir tasarrufa gitti. Bu pandemi de olabilir, savaş dönemi de olabilir. Böyle kriz dönemlerinde ise insanlar genellikle güvenli limana yönelirler ve şuanda güvenli liman ise altın olarak görülüyor. Altının yükselişi tesadüfi değil, 2 bin doları zorluyor olması tesadüfi değil.

Bugünden sonrada altın yükselmeye devam edecek. Orta ve uzun vadede 3 bin doları zorlayan bir altın ONS fiyatı ile karşılaşacağız. Orta ve uzun vadede bin lirayı zorlayan bir gram altın fiyatı ile karşılaşacağız. Kimse şaşırmasın 2005 yılında 30-35 lira olan çeyrek altın bugün 700 lira oldu arkadaşlar.”

Selçuk Geçer’in açıklamasından bir gün sonra gram altın 460 TL’yi, çeyrek altın da 750 TL’yi aştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.