Sektörün dinamikliği kazandıracak

İzomir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yaşar, gazetemizin sorularını yanıtlarken, pandemi süreci sonrası inşaat sektörü öngörülerini paylaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2020 12:20
Sektörün dinamikliği kazandıracak

Yaşar; “İnşaat sektörü çok dinamik bir sektördür. Hiçbir şey olmamış gibi çabuk toparlamaya her zaman hazırdır” vurgusunu yaptı.

İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ PANDEMİ SÜRECİNİN EKONOMİYE YANSIMASI VE ÖZELLİKLE İNŞAAT SÜRECİNE YANSIMASINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

2019 yılı bittiğinde inşaat sektörünün 2020 yılı başlarında çok güzel bir ivme yakaladığını söyleyebilirim. Stoklar tükenmişti ve yeni temeller atılmaya başlamıştı. Çok güzel bir inşaat ivmesine ulaşılmıştı ki salgın hastalığın etkileri görülmeye başladı. İnşaat sektörü tam anlamıyla olması gereken konuma doğru geliyordu. Şu anda projelerin tamamında yavaşlama var. Şu anda inşaatlara toplu ürün göndermiyoruz, perakende satışlar yapıyoruz. Bu salgın sürecini atlattıktan sonra her şeyin çok güzel olacağına inanıyoruz.  İnşaat sektörü çok dinamik bir sektördür. Bugün salgın bittiğinde bir gün sonra kaldığımız yerden devam edebilecek bir yapıya sahibiz. İnşaat sektörü hiçbir şey olmamış gibi çabuk toparlamaya her zaman hazırdır. Bu anlamda sektörümüzün önünün açık olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. İnsanlar daire almak için halen beklemedeler. İnsanların paralarını dövizde değer kazandırdıklarını düşünüyoruz. Ama inşaat sektörü açıldığı zaman ve sıkıntılı süreçler atlatıldığı zaman bu insanlar ev almaya başlayacaktır ve canlılık gelecektir. 2019’un zorlu geçen inşaat sektöründe tam yeni proje yapılmamıştı ve eldeki stoklar bitmişti. Bugün çok ciddi yeni projelere ihtiyaç var. Salgının bitmesi bekleniyor, buna bağlı olarak ta sektörün eski gücüne kavuşacağını düşünüyorum.

COVİD-19 İLE MÜCADELEYİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ekonomi anlamında bakıldığında devletimiz esnafını ve milletini gerektiği şekilde korumaya çalıştı. Ufak tefek aksaklıklar olsa da biz kağıt üzerindeki küçük bir noktayı değil, büyük izleri düşünmek istiyoruz. Özellikle sağlık bakanlığımızın çabalarını kimse görmezden gelemez. Süreci çok iyi idare ettik ve “Biz Türkiye’yiz” duruşunu sergiledik. Bir an önce bu süreci atlatıp, hem maddi anlamda hem de manevi anlamda güzel günlere ulaşmayı temenni ediyorum. Tüm islam aleminin de Mübarek Ramazan Bayramını Kutluyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.