“Sektör ülkemizin bekası için çaba harcıyor”

Bendi Ahşap LTD. ŞTİ. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çolak ile gazetemizin İnşaat Özel sayısında bir söyleşi düzenledik.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2017 17:12
“Sektör ülkemizin bekası için çaba harcıyor”

Ahşap imalatının inşaat sektörünün kalbi noktasında yer aldığını belirten Ali Çolak Kahramanmaraş’a ekonomi anlamında hatırı sayılır değer kattıklarını söyledi.

Son zamanlarda maliyet artışlarının sizdeki yansımaları nasıl olmuştur?

Son günlerdeki maliyet artışları uzun vadede gözden geçirmemize neden olmuştur. Malzeme temini ve bağlantı yapmakta daha dikkatli oluyoruz. Genelde bizim sektör malzeme alımlarında 30 ila 180 gün arasında vade uygulanır bu durum bitmiş, süre bir aya düşmüştür. Uzun vadeli iş anlaşmalarında maliyet analizlerimizi tutturmakta zorlanır olmuşuzdur. Dolayısıyla diğer sektörler gibi bizim sektörde de kısmen olumsuz etkilenmiştir. Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği dibi durmak yok çalışmaya devam ediyoruz.

Bizim sektör olarak Kahramanmaraş’taki katma değere hatırı sayılır katkı sağladığımızı biliyoruz. Maalesef işyeri konusunda üvey evlat muamelesi görüyoruz, buda bizim şevkimizi kırıyor. Kira maliyetleri, geniş çalışma alanları bulamamamız rekabet şansımızı zorluyor. Dileğim ve umudum bir an önce bizim sektöre yakışır yeni site çalışması yapılması ve 2023 hedeflerine hep beraber ulaşmak için durmak yok çalışmaya devam diyoruz.

İnşaat sektörünün Kahramanmaraş’taki durumunu değerlendirmek gerekirse Bendi Ahşabın konumu nedir?

Aslında inşaat sektörünün tam kalbinde ahşap imalatı olarak yer alıyoruz dolayısıyla bizi olumlu ve olumsuz ilgilendiriyor.

Evet son birkaç aydır ülkemizin bekası için ekonomi anlamında yoğun bir mücadele içindeyiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ekonomik anlamda darbe yapmaya çalışan iç ve dış odaklar boş durmuyor, bu vesile ile geçici olduğuna inandığım dövizdeki hareketlilik inşaat sektörünü olumsuz etkilemiş ve inşaat sektöründeki fiyat artışlarından ve vatandaşın ev alma tereddüdünden dolayı durma noktasına gelmiştir. Bu durumun geçici olduğuna inanıyor, önümüzdeki aylarda normale döneceğini ümit ediyoruz.

Bendi ahşap kimdir? Neler yapar?

Bendi ahşap evveli 1989 yılında aktif olarak sektörde faaliyete başlamış. Büyük bir birikim ve tecrübeyle söz sahibi ve lokomotif firmalardan biri olmaya devam etmektedir. Kaliteli, modern ve tüketicinin bütçesine göre projeler üretip uygulamaktadır.

Genellikle faaliyet alanlarımız; konut, okul, hastane, otel, iş yerleri vb. anahtar teslimi projeler üretmekteyiz. Her ne kadar Kahramanmaraş’ta faaliyet göstersek de çevre illerde yoğun olarak çalışmaktayız. İç piyasadan gelen taleplere cevap vermekteyiz.

Şu an Gaziantep’te 466 konut TOKİ projesi bitirilmiş olup yine Gaziantep’e 807 konut TOKİ projesinin %70 i tamamlanmak üzeredir. Ayrıca ekiplerimiz Nevşehir’de TOKİ’ye ait konut projemiz devam etmektedir.

Zamanın teknolojisine göre makine parkımız günden güne yenilenmektedir. Amacımız bu tecrübe ve birikimimizi bir sonraki kuşağa teslim etmektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.