Şehri kültürü ayakta tutar

Bertiz Spor Kulüp Başkan Yardımcısı Mehmet Akpınar gazetemize yaptığı açıklamada, festivalin önemi ile ilgili önemli söylemlere yer verdi. Akpınar, Bertiz yöresi insanlarının Kurtuluş Savaşı Mücadelesindeki gayretine dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2019 14:29
Şehri kültürü ayakta tutar

Festivallerin düzenlenmesinden gurur duyduğunu ve destekleme adına elinden gelen her şeyi yapacağını belirten Akpınar; “Festivallerin düzenlenmesinden gurur duyuyoruz ve canı gönülden destekliyoruz. Gece gündüz uğraş veren arkadaşlarımız var. Anne-babalarımız festival için çalışıyorlar. Bastıklar, samsalar, sucuklar ve şıra ürünleri hazırlandı. Festival günü de kabarcık üzümünden şıra ürünleri nasıl yapılır hepsi sergilenecek” dedi.

Bir şehri ayakta tutan en temel unsurlardan bir tanesinin kültürü olduğunu vurgulayan Akpınar; “Bir şehri ayakta tutan o şehrin kültürüdür. Şehri şehir yapan değerleri vardır. Bu değerler yok olmaya başladığı zaman şehir kendiliğini kaybedecektir. Kahramanmaraş’ın en büyük değerlerinden bir tanesi Bertiz’dir. Kurtuluş savaşı mücadelesinde Bertizlilerin gayreti dillerden dillere destan olmuştur. O günden bugüne Kahramanmaraş’a damga vuran bir bölgemiz var. biz bu ruhu canlı tutma adına böyle bir çalışma içerisine girdik. Bertiz önceliğinde Kahramanmaraş’ı tanıtma adına büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyoruz. 32 mahalleyi temsilen, kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor. Ceviziyle, kabarcık üzümüyle ve şıra ürünleri ile değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmamız lazım. Ama bunu ilk önce Kahramanmaraş’a tanıtma adına organik ürünler ile yola çıkarak böyle bir adım attık” ifadelerini kullandı.

FEDAKAR İNSANLARIN ADRESİ, BERTİZ

Bertiz denince akla güler yüzlü ve fedakar insanlar geldiğini söyleyen Akpınar, devam eden açıklamasında şunları kaydetti; “Bertiz denince fedakarlık, güler yüz ve sıcak kanlı insanlar akla geliyor. Doğal damak lezzetleri ile marka haline gelmiş bir bölge akla geliyor.  Sevdiği zaman tam seven insanlarımız var. Kahramanmaraş’ın tarım ve hayvancılık alanındaki en büyük destekleri Bertizden geliyor. Çok büyük bir bölgeden bahsediyoruz ve en verimli toprakların olduğu bir bölgeden bahsediyoruz. Kalaycı cevizinin var olduğu bir değerimiz var. Kahramanmaraş’ta Bertiz yöresinin coğrafi işarette yerini alması gerekiyor.  Vakıflarımızın bölgenin tanıtımı adına düzenlemiş olduğu bu festivali canı gönülden tebrik ediyorum. Bu projede bize düşen ne varsa yapmaya da hazırız. Özellikle Festivalin Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yıl etkinliklerinin kutlamalarına ramak kala etkinliğin düzenlenmesi de ayrıca gurur verici bir mevzudur. Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.