“Şehitleri unutmak yok”

HAK-İŞ Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar 15 Temmuz’un ikinci yıldönümüne ilişkin gazetemize yaptığı açıklamalarda türk milletinin duruşuna dikkat çekti. Çınar, “Şehitlerimizi unutursak büyük haksızlık ederiz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2018 15:43
“Şehitleri unutmak yok”

Halkın dik duruşu sayesinde zor günlerin atlatıldığını hatırlatan Ömer Çınar, ‘gurur verici günleri hiçbir zaman unutmayacağımıza eminim’ dedi. Çınar şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle 15 Temmuzda şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. 15 Temmuzda yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Tabi ki de 15 Temmuz günü çok zordu. Ama o zor günleri de halkımızın birlik ve beraberliği yaşatmasıyla çözdük. O gün herkes birbirine din, dil, ırk ayırmadan sahip çıktı ve herkes hem kendi hem de vatanı ve halkı için savaştı. Halkımızın o gün göstermiş olduğu tepki gerçekten çok güzel ve gurur vericiydi. Ve bu gurur verici günleri hiçbir zaman unutmayacağımıza eminim. Halkımızın o gün gösterdiği mücadele gerçekten takdire şayan bir mücadeleydi. O mücadelenin boşa gitmeyeceğine eminim. Devletimizin bu hainlere gereken cezayı uygulayacağına hiçbir şüphem yok. Bu hainliği yapanları devletimiz de, emniyetimiz de, halkımızda bulmak ve cezalandırmak için elinden geleni yapıyor. Bu ihaneti yapan küçük büyük ayrılmadan gerek cezanın verilmesi gerekiyor. Çünkü bu suçu işleyen küçük de olsa cezalandırılmazsa suç büyür gider. Bunu engellemek için de suçluya gereken ceza verilmeli. Bir diğer şeyde şu ki, 15 Temmuzda bizim ülkemiz için, bizim rahatça yaşayabilmemiz için şehit olan kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. O gün yaşadığımız duyguları zamanı geldiğinde tekrardan ortaya koymamız gerekiyor. Eğer biz o kardeşlerimizin bizim ve vatanımız için şehit olduklarını unutursak onlara çok büyük haksızlık etmiş oluruz. O gün vatanı için şehit olan, vatanı için yaralanan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Onlar o gün şehit olmasa ya da yaralanmasa ya da tepkisini göstermese biz belki de bu gün bu kadar rahat hayat süremeyecektik. Şehitlerimize tekrardan Allah rahmet eylesin. Yaralanan ve gazi olan kardeşlerimize de tekrardan acil şifalar diliyorum. Allah’ım inşallah bize bir daha öyle günleri yaşatmaz.”

O günkü ruhun yaşatılmasına ilişkin yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü hatırlatan Çınar herkese görevini hatırlattı.

“Tabi ki de yerel yönetimin her şeyi hükümete bırakmaması gerekiyor. 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Yapacakları çok fazla şeyler var. Mesela etkinlikler düzenleyip o gün yaşanılan duyguyu tekrardan canlandırmak için uğraşa bilirler. O günleri unutturmamak için ellerinden geleni yapmaları lazım. Halkımız o günleri unutsa bile yerel yönetimlerin o günleri tekrardan hatırlatmaları gerekiyor. O günlerin unutturmamak yerel yönetimin görevidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.