Şehir ekonomisi kimlerin gündeminde

2018 yılının son günlerinde Diriliş Haber Gazetesi ekibi olarak birçok sektörün temsilcisi ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Kahramanmaraş Şehir Ekonomisinin nasıl gelişeceği ve yerel siyasetçilerden beklentilerin hangi doğrultuda olduğunu konuştuk.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Şehir ekonomisi kimlerin gündeminde

TURİZME DEĞER VEREN YOK

Gazetemize açıklama yapan sivil toplum kuruluşu başkanları ve özel sektör temsilcilerinin ortak önerileri turizme yatırım yapılması olarak gösterildi. Kahramanmaraş’ta bulunan yerli ve yabancı turist çekecek bölgeler ve şehrin bir cazibe merkezi haline getirilmesi konusuna yoğunlaşıldı. Şehir esnafının bir kısmının tutumunun yanlış olmasının zarar verdiği düşünülürken, özel sektörde çeşitliliğin ve orta ölçekli esnafların kalkınmasına yönelik çalışmalar istendi. Özellikle ekonomik saldırıdan en çok etkilenen orta ölçekli esnaflara kolaylaştırıcı imkanlar sunulması gerekiyor.

RÖPORTAJLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SİYASETTEN BEKLENTİLER ÇOK BÜYÜK

Kahramanmaraş Ekonomisini bir türlü gündemine almayan siyasetçinin, kent ekonomisin güçlenmesi için elini taşın altına koyması isteniyor. Özellikle seçim telaşının başladığı bu günlerde esnaflar siyasetçileri yanlarında görmek istiyor. Gazetemize açıklama yapanların siyasetçilere yönelik ortak söylemleri, “4 yılda bir değil her gün kapımız çalınsın” oldu. Üretim ve pazarlama konusunda siyasetçinin KOBİ’lerin önünü açması gerektiği hususunda mesajlar aktarıldı.

RÖPORTAJLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.