Sarıaltun: Ülkemizin kalkınmasında kadınlarımızın payı yadsınamaz

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde kadınların payının yadsınamaz derecede olduğunu ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2021 10:04
Sarıaltun: Ülkemizin kalkınmasında kadınlarımızın payı yadsınamaz

Sarıaltun, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Türk kadını geçmişten bugüne istiklalimiz uğruna, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliği için verilen mücadelelerde fedakârca görev almış, kimi zaman cephenin en ön saflarında kimi zaman ise cephe gerisinde gösterdiği kahramanlıkla adını tarihe yazdırmıştır.”

Kadınların doğası gereği ailenin ve toplumun mimarı olduğuna dikkat çeken Başkan Hanifi Sarıaltun, mesajında şunları kaydetti: “Türk geleneklerinde ailenin tamamlayıcı unsuru olan kadınlarımız; sosyal ve ekonomik hayatta üstlendiği önemli rollerle de toplumumuzun gelişmesine ve ilerlemesine her zaman katkıda bulunmuştur. Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan ihtimal yoktur. Böylesine önemli ve değerli bir varlık olan kadınların, son zamanlarda tüm dünyanın kanayan yarası haline gelen Şiddet kelimesiyle birlikte anılması bizleri derinden üzüyor. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulmasını için dua ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin bekası için kahraman evlatlarını vatan uğruna şehit veren şehit anneleri ve eşleri başta olmak üzere başarının, özverinin, fedakârlığın ve metanetin timsali olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.”

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.