Sanko Üniversitesinde Yüzde 100 Doluluk Oranı Sağlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına göre; SANKO Üniversitesi'nin lisans ve önlisans kontenjanları yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2023 19:53
Sanko Üniversitesinde Yüzde 100 Doluluk Oranı Sağlandı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, yaptığı açıklamada her yıl daha yüksek bir başarı çıtası hedeflediklerini ve bu başarının tesadüfi olmadığını belirtti.

Üniversitenin kuruluşundan itibaren büyümeye ve hedefleri büyütmeye devam ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Dağlı, şunları söyledi: "Başarımız asla tesadüf değildir. Kurulduğumuz günden beri hem büyümeye hem de hedeflerimizi büyütmeye devam ediyoruz."

2023-2024 eğitim-öğretim dönemi için önemli bölümlerde kontenjanların yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını açıklayan Prof. Dr. Dağlı, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri gibi alanlarda büyük bir ilgi gördüklerini ifade etti. Ayrıca, depremzedeler için ayrılan kontenjanların da büyük bir oranda dolduğunu, şehit ve gazi çocuklarına yönelik kontenjanların ise yüzde 30 doluluk oranına ulaştığını belirtti.

Prof. Dr. Dağlı, üniversitenin sadece akademik başarı değil, aynı zamanda toplumsal sorumlulukları da gözeterek gençleri iyi eğitimle yetiştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. Üniversitenin güçlü kadrosu ve teknolojik altyapısıyla bölgeye ve ülkeye sağlık alanında da katkı sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dağlı, "Ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisi olmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Gaziantep ve bölgemizden öğrenci ve ailelerin üniversitemizi tercih etmesi, göğsümüzü kabartıyor" dedi.

Başarının ardında mütevelli heyet başkanı, SANKO Holding yönetimi ve üniversite ekibinin büyük çabalarının olduğunu belirten Prof. Dr. Dağlı, yeni katılacak öğrencilere hoş geldiniz dedi. SANKO Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu gibi farklı alanlarda eğitim verildiği bilgisi verildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.