Sanayinin kent ekonomisinde ki payı büyük

Abıka Oto Bakım Servisi İşletme Sahibi Hasan Hüseyin Abıka, sanayinin yerel ekonomiye katkısı ve sanayi esnafının yaşadığı problemlerle ilgili gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2019 13:09
Sanayinin kent ekonomisinde ki payı büyük

Geçtiğimiz aylarda yaşanan ekonomik sarsıntının sanayi esnafına bir yara açtığını belirten Abıka; “Krizin yansımaları iş anlamında ciddi olarak bizleri etkiledi. Esnaf kefaletten kredi çektik kriz dolayısıyla ödemelerimizde aksamalar oldu. Halen piyasada yine nakit akışı sağlanabilmiş değil. Yapılan işlerin birçoğunu veresiye yapıyoruz. Hatta yapılan tamirler neticesinde esnaf olarak bizler mağdur oluyoruz. Yaptığımız işlerin karşılığında talep ettiğimiz ücretleri alamıyoruz. Ekonomik olumsuzlar ahlaki kirliliklere sebep oldu. Ama dışarıdan müşteri sanayiye geldiğinde araç yaptırmaya çekiniyor. Aracın parçası takılmıyor parçacıya geri iade edilmesi durumları meydana gelebiliyor” dedi.

Sanayi Kooperatifi ve Belediye arasında yaşanan koordinasyon probleminin sanayinin geride kalmasına meydan verdiğini ifade eden Abıka; “Çevresel olarak birçok eksiğimiz var. Kooperatif ve belediye arasında bir koordinasyon problemi var. Yol yapıldı ve yolun parası haciz yoluyla esnaflardan para tahsil edildi. Etrafta atıl bırakılmış araçlar yığılma dolayısıyla esnafa sorunlar oluşturuyor. Sanayi esnafına mahsus bir sosyal tesisin olması gerekiyor. Sanayiye ait bir sürü arazi var. Sanayinin kent ekonomisine katkısı büyük. Piyasa durağan bir süreç geçiriyor ve sanayi bu durağanlığa hareket katıyor. Hem istihdam hem de üretimin olduğu bir alanda ekonomiye katkı her zaman olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.