Sanayimizin sosyal alanlara ihtiyacı var

Sanayi esnaflarından Emrullah Ak, gazetemize yaptığı değerlendirmede sektörünü ve sanayide karşılaştıkları sorunları dillendirdi. Ak; “dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlayacak, sosyal bir alanımız yok” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2019 11:19
Sanayimizin sosyal alanlara ihtiyacı var

Sektörün içerisinde 1993 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirten Emrullah Ak, sektör içerisindeki sıkıntıları şu ifadeler ile anlattı; “Kahramanmaraş’ta sektörümüzdeki sıkıntılara baktığın zaman müşteriler ile esnaflar arasında bir mağduriyet söz konusu. Bu durumda müşteriye sorduğun zaman kendi haklı, esnafa sorduğun zaman kendi haklı. İki tarafı da terazide tutacak bir büyüğümüz ne yazık ki yok. Müşterinin bir şikayeti olduğu zaman gidebileceği yer yok. Kimse birbirine bağlı değil. Herkes kendi iradesi ile çalışıyor. Esnaf da çalacak kapı bulamıyor müşteri de çalacak kapı bulamıyor. Hem sektör içerisinde bir birliktelik yok hem de bağlı olduğumuz sivil toplum kuruluşları içerisinde birlik yok. Mağdur olan çok fazla müşterimiz var. Ama bu müşterilerimiz şikayetlerini nereye dillendirecekler? Sanayi bu durumlar içerisinde vatandaşın gözünde kötü bir imaja maruz kalıyor. Herhangi bir şikayet olsa da yaptırım yok. Kooperatifimizde bilirkişi olarak bu sorunlara çözüm bulabilecek kimse de yok. Sanayimizin kalitesinin artması için böyle bir sisteme ihtiyacımız var. Başka firmada iş yaptırıp bize gelen müşterilerimiz var. bunların büyük kısmında değişmesi gereken parçayı söylediğimizde yeni değiştiğinin cevabını alıyoruz. Bakıyoruz ki parça hiç değişmemiş. İnsanlar araçlarını yaptıracağı zaman referans arıyor. Herkes kolay para kazanma derdinde bu da esnaflara zarar veriyor”

SANAYİMİZ SAHİPSİZ KALDI

Kahramanmaraş Küçük Sanayinin sahipsiz kaldığını söyleyen Ak, açıklamalarına şöyle devam etti; “Kahramanmaraş sanayisi sahipsiz kaldı. Bu sanayide mağduru kollayacak, dertleri dinleyecek bir büyüğe ihtiyaç var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlayacak yerimiz yok. Ailesi ile gelmiş müşterilerimizi ağırlayacağımız yerimiz yok. Yeni dükkanlarımıza ihtiyaç vardı elbet ama daha farklı bir bölgede yeni bir sanayi sitesi yapılabilirdi. Hem bu kadar tarım arazimizin ölmesinin önüne geçmiş olurduk. Şehrimizin batı kısmına da farklı bir yatırım olurdu. İlçelerimizi sanayiler ile bölebilirdik”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.