‘Sanatın Lezzeti/ Taste Of Art’ Etwinning projesi

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinin gözde okullarından olan Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu katıldığı eTwinning projeleriyle dikkat çekiyor. Pandemi sürecinde öğrencileri sağlıklı beslenme ve sanatsal içeriklerle buluşturan Sanatın Lezzeti / Taste Of Art...

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2021 22:55
‘Sanatın Lezzeti/ Taste Of Art’ Etwinning projesi

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinin gözde okullarından olan Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu katıldığı eTwinning projeleriyle dikkat çekiyor. Pandemi sürecinde öğrencileri sağlıklı beslenme ve sanatsal içeriklerle buluşturan Sanatın Lezzeti / Taste Of Art projesiyle bilinçlendirmeye devam ediyor. Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Sevgi AKTAŞ’ın ortak olduğu projede İtalya'dan 2, Ro­manya'dan 1, Azerbay­can'dan 3 ve Türki­ye'den 10 öğretmen ve 80 öğrencinin katılı­mıyla yürütülecek olan fikri, yazılması ve koordinatörlüğünü Salim Akaydın Ortaokulunun yaptığı uluslara­rası boyuttaki proje ile beslenme konusu iki açıdan incelenecek. Beslenmenin insanlar için bir yaşam kaynağı ve sanatsal ilham kay­nağı olarak ele alınaca­ğı proje ile ilgili yapı­lan açıklamada şu gö­rüşlere yer verildi:

“Günümüzde mo­dern ve çağdaş sanat alanında dahi yer bulan hatta bir sanat yapıtı olarak sadece tabakta sergilenmeyen mutfak sanatının, bir iletişim araca olduğu gerçeğini anlamayı amaçlamaktadır.

Bireysel ve top­lumsal olarak sıkıntılı günler yaşadıklarında ise hayata renk ve enerji katan sanatın de­ğerini fark ettiler. Vü­cudun besin ihtiyaçları, yetersiz beslenmenin tehlikeleri, beslenme şeklimizi etkileyen fak­törler, farklı coğrafya­larda ve farklı kültür­lerde beslenme alışkan­lıkları sanatsal etkinlik­ler süreciyle incelene­cektir.

Proje; İtalya'dan 2, Romanya'dan 1, Azerbaycan'dan 3 ve Türki­ye'den 10 öğretmen ve 80 öğrenci ile heyecan­la yürütülmektedir.

Bu proje etkinlikleri ile öğrencilerimiz; farklı ülkelerden, farklı şehir­lerden akranlarıyla ile­tişim kurma sürecinde farklı kültürlerle etkile­şimde bulunmakta ve işbirlikli çalışmayı öğ­renmektedirler. Bunun yan sıra, proje etkin­liklerinin web2 araçla­rının kullanımıyla ger­çekleştirilmesi, Milli Eğitim Bakanlığının 21. yy. vizyonu gereği dijital yeterliliklerin geliştirilmesi hedefleri­ne katkı sağlayacaktır.”

Onikişubat Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Sevgi AKTAŞ ve öğrencileri de bu projede aktif olarak çalışmakta ve çok keyif almaktadırlar.

2-193.jpg

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.