Şair Aksu Nurhak’a onur konuğu olarak katıldı!

Nurhak Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında, Öğretmen Murat Akar’ın projesi olan Murad-ı Sefa şiir dinletisi, 13 Mayıs 2022 günü Misak-ı Milli Konferans salonunda, Şair-yazar Mehmet Aksu'nun onur konuğu olarak katılımıyla gerçekleşti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2022 09:08
Şair Aksu Nurhak’a onur konuğu olarak katıldı!

Kahramanmaraş / Nurhak Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında, Öğretmen Murat Akar’ın projesi olan Murad-ı Sefa şiir dinletisi, 13 Mayıs 2022 günü Misak-ı Milli Konferans salonunda, Şair-yazar  Mehmet Aksu’nun  onur konuğu olarak katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğe İlçe Kaymakamı Ferhat Gür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozkur, İlçe Emniyet Amiri Yusuf Kızıl, okul Müdürü Okan Yılmaz ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. Beğeniyle izlenen program yaklaşık iki saat sürdü.

Turgay Karaca’nın canlı performansı, Nurhak Ortaokulu öğrencilerin ülkemiz şair ve ozanlarından şiirler seslendirmesi ile kültürümüzdeki sanatsal duruş alkışlandı. “Sevdamın Yurdu” adlı şiiri de okunan, Onur Konuğu Şair-yazar Mehmet Aksu’nun kültürel anlamda hayata dair yolculuğundan oluşan kesitler hazırlanan görseller ile katılımcılara izletildi.

Dinleti seyrinin ortalarında sahneye davet edilen Şair Mehmet Aksu: öncelikle gençlerimize ve Nurhak halkına bu güzel sanat dolu geceyi yaşatmak üzere organize eden Sayın Nurhak Kaymakamımız Ferhat Gür başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu günkü yaşadığımız halkayı oluşturan değerlerimiz, öteden beri ecdadın sahip çıkarak, nöbet değişimleri ile firesiz olarak günümüze taşımayı başarmış olmalarındandır

Ana dilin korunmasında türkülerin ve şiirlerin yeri ön sırada yer aldığı yaşanılan gerçeklerdir. Şiirimize, türkümüze sahip çıkmak dilimize sahip çıkmaktır. Halkın tutunduğu dal ile nesil beslenerek kökünü unutulmaz kılar. Bilginin tek merkezden yönetildiği, batıl gücün tek düze insan oluşturma gayretinde olmalarına karşı kendi toplumumuz olarak ayakta kalabilmek için değerlerimize sahip çıkmak yaşamamızın önceliği olmalı, şeklinde konuştu.  Aksu konuşmaları sırasında zaman zaman kitaplarında yer verdiği şiirlerinden de seslendirdi.

Sahiplenmekle dağ yol verir, bağ kol verir, oğul bel verir.

Sahiplenmekle öz köz verir, ayak kar kürür, nesil el verir.

Sahiplenmekle her cepheden öteden ses yürür,  sonraki nesli görür.

Sahiplenmekle gün yarına öğün tutar, ötenin halından nesil maya tutar.

Sahiplenmekle ülkemiz bekası emin elde, yürür de yürür.

Nesline sahip çık.

 Dediği konuşmasına uzun yıllardır dillendirdiği çağrısı olan;

 “Erzurum ve Kahramanmaraş şair kardeş kent olsun, Memleketimiz Kahramanmaraş şairler şehri başkenti olsun" arzumu ilk defa basın aracılığı ile 2012 yılında Erzurum’da şiir dinletim esnasında dillendirdim, 2013 yılında her iki ilin Belediye Başkanlıklarına, Valiliklerine, Türkiye yazarlar birliğine. Daha sonraki yıllarda o dönem Kültür Bakanımızdan ve Başbakan Yardımcımızdan da basın aracılığı ile bu konuda yardım talebinde bulundum.

Çok şükür birkaç yıldır Memleketim Şairler şehri Başkenti olarak anılmaya ve değişik etkinliklerle kutlamalar yapılarak sanatsal zenginliklerin evsahibi oldu.

“Sair Kardeş Kent” projesi aynı edebi izleri taşıyan bu coğrafyanın sesini, kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel zenginliklerini duyurma amacıyla sahsımın öncülüğünde başlatılmış, siz kıymetli hemşerilerimin desteğiyle vücut bulmuş ve gelişmiştir.  Memleketimin şairler şehri Başkenti olarak kabul görülesi düşüncemin gerçekleşmesinden ötürü çok mutlu oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bu günde buradan Nurhak’tan çağrımı tekrarlıyorum. “Erzurum ve Kahramanmaraş şair kardeş kent olsun”

Şair –Yazar Mehmet Aksu etkinlikte yer alan öğrencilere ve diğer emeği kitaplarından hediye etti.

Bu gün buradan Nurhak’tan, toplumumuzun bekasına hizmet yürüyüşü şiir etkinliği renginde,   kültürel değerlerimizi ayakta tutmanın onur sesi yükseltilmiştir.

“Davetinizle burada bulunmuşluğumun ömrümün kalan kısmında onurla izini taşıyacağım için mutluyum.” İlgi değerinize çok teşekkür ediyorum, kalbi selamlarımla saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmasını yapmak üzere sahnede davet edilen Nurhak Kaymakamı Ferhat Gür; proje sorumlusu öğretmen Murat Akar’a, türküler okuyan Turgay Karaca ve çeşitli şiirler okuyan öğrencilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında;

İlçe sakinlerinin etkinliğe yoğun ilgi göstererek katılım sağlamalarına duyduğu memnuniyeti dile getirdi “Türkler yazıya malum geç geçen bir millet, Göktürk yazıtlarıyla başlıyor ilk tarihteki yazılı eserlerimiz. Bizim kültürümüz genelde daha çok sözlü edebiyat üzerinde gelişmiş, bir şiiri söylerken bunu atalarımızın aktardığı eski şiirler vardır nenelerimizin genel olarak anlattığı, ya da şiirler olarak anlattığı türküler olarak söylendiği sözlü edebiyatın gelişmiş olduğu bir milletiz. Bunun sebebini yazıyla geç karşılaşma olmasından kaynaklı sözlü edebiyatın toplumumuza iyice yerleşmiş olması, bu minvalde şairlerimizin önemi bir kez daha öne çıkıyor. Bura da kıymetli Mehmet Aksu Hocamız bizlerle beraber, ayaklarına sağlık kendisine teşekkür ediyorum. Mehmet Hocamıza hayatta iken bu onuru yaşatabilmek onurunu bizlere yaşatan Murat Hocamıza ve buradaki öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadeleriyle konuşmalarına son verdi. Şair yazar Mehmet Aksu plaketi Nurhak Kaymakam’ı Ferhat Gür tarafından takdim edildi. 

Düzenlenen etkinlik katılımcıların yoğun ilgisi ve alkışlarının ardından çiçek, plaket, belgelerin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.