Reçeteli ilaç ehliyetine el konulmasına neden oldu

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesinde reçeteli ilacını gargara yaptıktan sonra, polis çevirmesinde alkolmetreyi üfleyen Mehmet Yaşar, 200 promil alkollü çıkınca ehliyetine el konuldu ve para cezası yazıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2019 20:44
Reçeteli ilaç ehliyetine el konulmasına neden oldu

Olay, Cumartesi gecesi Onikişubat İlçesi Ağcalı Mahallesinde meydana geldi. Boğaz rahatsızlığı bulunan Mehmet Yaşar, gargara ilacını kullandıktan sonra, bir arkadaşıyla buluşmak üzere evinden çıktı. İlerdeki polis çevirmesinde durdurulan Yaşar, üflediği alkol metrede 200 promil alkollü çıkınca şok yaşadı. Ehliyetine 6 ay konulan Yaşar'a, bin 2 lirada para cezası yazıldı.

Hayatında hiç alkol kullanmadığını belirten Yaşar'ın itirazı üzerine, polis nezaretinde hastanede kan testi yapıldı. Test sonucunda kanında alkol tespit edilemedi ancak alkolmetrede 100 promilin üzerinde alkol çıktısı olduğu için Yaşar hakkında adli soruşturma da açıldı. Bundan sonraki sürecin mahkemede devam edeceğini öğrenen Mehmet Yaşar, gargara yüzünden ehliyetinden olduğunu belirterek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

receteli-ilac-ehliyetine-el-konulmasina-neden-oldu3.jpg

Yaşadığı olayı anlatan Mehmet Yaşar, ''Cumartesiyi Pazar'a bağlayan gece, Adana'dan gelen bir arkadaşım ile buluşmak üzere evimden çıkıyordum. Evden çıkmadan önce, boğaz rahatsızlığımdan dolayı doktorun verdiği gargara ilacından ağzıma aldım ve çalkalayarak dışarı çıktım. Aracıma binmeden öncede, ağzımdaki gargarayı çöp kutusuna def ettim. Aracıma bindikten sonra yaklaşık 100 metre ileride çevirme vardı. Orada beni durdurdular ve alkol testi yapmak istediklerini söylediler. Burada alkolmetreye üfledim. Polis bir cihaza baktı, bir bana baktı. 200 promil alkol tespit ettiğini belirtti. Bende hayatımda hiç alkol kullanmadığımı söyledim. İlaçtan kaynaklanabileceğini düşündük ve beni hastaneye göndermek için bir ekip çağırdı. Bu sırada ise cihazda kayda girdiği için ceza kesmesi gerektiğini belirtti. Ehliyetime el kondu ve bin 2 TL ceza yazıldı. Bu arada ekipler geldi ve beni hastaneye götürdüler. Hastanede yapılan kan testi neticesinde vücudumda alkol olmadığı anlaşıldı'' dedi.

receteli-ilac-ehliyetine-el-konulmasina-neden-oldu2.jpg

SONRAKİ SÜREÇ MAHKEMEDE DEVAM EDECEK

Bundan sonraki sürecin mahkemede devam edeceğini öğrenmesi üzerine gerekli evrakları toparladığını belirten Yaşar şunları kaydetti; ''O ilacı bana yazan doktor ile de görüştüm. Yazdığı reçetenin imzalı aslını da aldım ve dosyaya ekledim. Mahkemeye itirazda bulundum. Burada asıl sorun, böyle bir alkol olmamasına rağmen ehliyetime teknik olarak 6 ay el konulması ve mahkeme sürecinin de 2-3 ay süreceği söyleniyor. Dolayısıyla ben ağzıma aldığım gargara ilacından dolayı 200 promil alkollü görünüyorum. Mahkeme süreci artık 2 yada 3 ay boyunca ben ehliyetsiz kalacağım. Trafiğe çıkamayacağım, şu anda 2 de hastam var. Ciddi bir mağduriyet yaşıyorum. Bunun da giderilmesini istiyorum.''

receteli-ilac-ehliyetine-el-konulmasina-neden-oldu.jpg

Doktorunda çok şaşırdığını ve ilacın bileşenlerine baktıklarını belirten Yaşar, ''Bileşen de alkol görünmüyor. Sadece boğazdaki iltihapları uyuşturmak için kullanılan etanol maddesi bulunuyor dedi. Trafik Şube Müdürlüğümüz de alkol metrenin test edildiğini, sağlam olduğunu söyledi. Benim Emniyet Genel Müdürlüğünden ricam, bu cihazların ilaçlardan dolayı bu şekilde alkol algılamayacağı bir sistem üzerinde çalışılmasıdır. Çünkü ben burada gereksiz bir mağduriyet yaşıyorum. Benim gibi başka mağduriyetler de yaşanmasın'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.