Putin'den Flaş Açıklamalar

Putin'den Flaş Açıklamalar

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2016 18:22
Putin'den Flaş Açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Putin, "İlişkilerimizi kriz öncesine geri götürmek için neler yapabileceğimizi konuştuk" dedi. Rus Lider konuşmasında şunları kaydetti:

Türkiye heyetini bugün ağırlıyoruz. Öncelikle yatırımların artırılması projelerin değerlendirilmesi iki ülkenin de iş dünyasının desteği ile ilişkilerimizi eski seviyesine çekmeyi planlıyoruz. Ticari projeleri hayata geçirerek 2016 ve 2018 arasındaki orta vadedeki planlarımızı gerçeekleştirmek istiyoruz. Stratejik planlama toplantıları gerçekleştireceğiz.

En önemli kilit nokta enerji projeleri.. Türk tarafı birçok büyük projede nükleer santral gibi Türk akımı gibi projelerde üzerine düşen adımları atmıştı.

Rus turistler konsuunda bazı sınırlamalar getirmiştik. Turistlerimizin güvenliği sağlandığında biz de üzerimize düşeni yapacağız.

Charter uçuşları düzenlenecek. Aynı zamanda uluslararası konulara da değindik.

Aslında ortak anlaştığımız konu terörle mücadele konusunda işbirliği oldu. Bunu ayrıca görüşeceğiz. Sayın Erdoğan'a bugünkü görüşme için açıkca teşekkür etmek istiyorum.

Bölgede istikrar için üzerimize düşeni yapacağız.

SURİYE İÇİN NASIL BİR YOL HARİTASI İZLENECEK?

Rusya Devlet Başkanı Putin: Hepinizin bildiği üzere Suriye krizinin çözümü konusunda fikir ayrılığımız ortada. İlgili bakanlıklarımızla görüşeceğiz ve çözüm arayışına gireceğiz. Suriye'yi ayrı görüşeceğiz. Amacımız Suriye krizinin çözülmesi. Suriye'de demokratik çözüm, demokratik yollarla olur; bizim görüşümüz budur

GÜNEY AKIM MI TÜRK AKIM MI ÖNEMLİ?

Rusya Devlet Başkanı Putin: Güney Akım Güney Avrupa'ya ulaşımı ile ilgili kaygılarımız oldu. AP bu konuda kararlar aldı. Bulgaristan ile bir şekilde anlaşma sağlayamadık. Ne var ki bir takım zararlara uğradık. Avrupalı ortaklarımız projeden vazgeçtiği için. Bir takım garantilere ihtiyacımız var.

Türk akımına gelecek olursak gaz konusundaki işbirliğimizi hem Türkiye ile hem Avrupa ile geliştirmek istiyoruz. Türk akımı en kısa zamanda hayata geçirebilir.

PUTİN: VİZE SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİR

Bazı kısıtlamalardan sonra bir takım transformasyonlar yaşamaya başladık. ilişkileri eski seviyeye getirmek için ekonomik bilimsel alanlarda orta vadeli bir program hayata geçirilecek. Çok uzun zamanlar almayacak. Haftalar içinde yapabileceğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla takip etmenizi öneririm. Bürokratij rejim dışında da temas halinde olacaklarını söyleyebilirim.

Vize sorununun da çözülmesi ladım. Bu da ekonomik iş birliğini etkileyen bir konu. Bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.