PKK'ya Karadeniz'de büyük darbe

Giresun ve Gümüşhane kırsalında güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlar kapsamında son 1,5 ayda terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2018 13:43
PKK'ya Karadeniz'de büyük darbe

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde özel hareket  polislerinin de destek verdiği operasyonlarda, son 1,5 aylık dönemde, Giresun'un  Güce ilçesinde 2, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde de 2 örgüt mensubu etkisiz hale  getirildi. Bu teröristler arasında Aranan Teröristler Listesi'nde kırmızı  kategoride yer alan PKK'nın sözde Karadeniz sorumlusu "Zeynel" kod adlı Mehmet  Yakışır ile gri kategorideki "Sorej" kod adlı Barış Coşkun da bulunuyor.

KARADENİZ AÇILIM GRUBUNA BÜYÜK DARBE

Barış Coşkun Güce'de 31 Mayıs, Mehmet Yakışır da Kürtün kırsalında 14  Temmuz gecesi etkisiz hale getirilirken, güvenlik güçlerince örgütün Karadeniz  açılım grubuna büyük darbe vuruldu. Giresun ve Gümüşhane kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarının  etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyon devam ediyor.Kobra tipi helikopterler ve İHA'ların hava, arama köpeklerinin de  karadan destek verdiği operasyon geniş bir alanda yürütülüyor. Güvenlik güçleri,  teröristlerin yakalanması için zorlu arazi şartlarında 24 saat esasına göre  faaliyet gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.