PERKOTEK Şifreli Kapı Kilidi

Şifreli kapı kilidi sistemleri, bazı güvenlik gerektiren binalar gibi yerlerde kapıların şifre yada kart ile giriş yapılır. Bu sayede istenmeyen güvenlik zafiyetleri gibi durumlar önlenir. Bu sistemler genel olarak ofis ve ev gibi insanların, özel...

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2022 14:09
PERKOTEK Şifreli Kapı Kilidi

Şifreli kapı kilidi sistemleri, bazı güvenlik gerektiren binalar gibi yerlerde kapıların şifre yada kart ile giriş yapılır. Bu sayede istenmeyen güvenlik zafiyetleri gibi durumlar önlenir. Bu sistemler genel olarak ofis ve ev gibi insanların, özel alanları ya da iş alanlarının güvenliği için üst düzey güvenlik tedbirleri aldığı yerlerde kullanır. Günümüzde de özellikle şifreli asansör sistemleri yaygın bir biçimde kullanılmaya başlandı. Tabi şifreli asansör sistemlerinde kartla geçiş olanağı ile daha hızlı bir şekilde hizmet verilmektedir. Perkotek Teknoloji A. Ş. firması tarafından üretilen Strike şifreli kapı kilidi ürünleri oldukça uygun fiyatlarla satışta olup kalitesiyle güven veriyor.

Dokunmatik Şifreli Kapı Kilidi Sistemleri

Dokunmatik şifreli kapı sistemleri tamamen dokunmatik özelliği sayesinde daha kaliteli bir güvenlik hizmeti veriyor. Bu sistemde kart okuma özelliği de bulunmaktadır. Bu sayede şifreli kapı kilidi daha hızlı bir şekilde geçiş yapılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca kart sistemi sayesinde kimin giriş yaptığı da görülebiliyor. Bu da sistemi daha da güvenli hale getiriyor. Kart okutulduğunda sistem, geçiş için yetkisi bulunan kartlar için yeşil geçiş yetkisi bulunmayan kartlar için kırmızı renkte ışıklı uyarı veriyor. Perkotek Teknoloji A. Ş.şirketi tarafından üretilen dokunmatik şifreli kapı kilidi sistemleri aşağıda listelenmiştir.

Kartlı Şifreli Kapı Sistemleri

Kartlı şifreli kapı sistemlerinde, kartlar sisteme tanımlandıktan sonra geçiş için kullanıma hazır hale gelmektedir. Tabii şifre ile de geçiş yapmak mümkündür. Genellikle işletme tarzı yerlerde rastlanır. Bu sayede de içeri girecek olan kişilerin kısıtlanmasını ve kartlar sayesinde girenlerin sistem tarafından kayıt altına alınarak herhangi bir güvenlik sorununda bu veriler sayesinde güvenlik sorununun çözümünde yardımcı olabilir. Bu sistemler her tür kartı da kabul etmemektedir. Proximityya da mifare türü kartlar sisteme tanımlanabilir. Ayrıca bu kartların üzerine bazı bilgiler basılabilmekte olup siya ve beyaz olmak üzere 2 çeşit renk seçeneği bulunmaktadır.

Panelli Şifreli Kapı Sistemleri Kartlı

Panelli sistemleri, Acces kontrol programı ile uyumlu bir şekilde çalışır. Fakat bu sistem çevrimiçi olarak çalışmaktadır.

Access Kontrol Programı

Acces kontrol programı, sisteme neredeyse sınırsız olarak giriş kartı tanımlanmamasına ve yönetimine olanak sağlar. Yani çalışan sayısı ne olursa olsun çalışanların giriş çıkışlarını sınırlanması gibi bazı işlemlerin yapılması gibi işlemleri kontrol edilmesini sağlar.

X Ray Cihazları

X ray cihazları, metal eşyaları bulmak için kullanılır. Bir nevi metal dedektörü de denebilir. X ray cihazlarının çalışma mantığı oldukça basittir aslında; x ışını oluştururlar. X ışını, radyo dalgalarına oldukça benzer elektro manyetik dalgalar oluşturarak meydana gelir. X ışınlarını çıplak gözle gözlemlemek imkansızdır. Diğer ışın türleri gibi vakumda hareket etme yetenekleri vardır. Bir diğer özelliği ise maddelerin içinden geçebilmesidir. Zaten bu sayede metallerin bulunmasını sağlayabilmektedirler.

X ray cihazları, narkotik ve patlayıcı maddelere temas ettiği zaman sesli bir uyarı verme özelliğine sahiptirler. Ayrıca Secuda XRAY cihazlarının ekranında tarih ve saat bilgisi de bulunmaktadır. Bu sayede XRAY cihazının içerisinden geçen bavul ve sair eşyaların saat ve tarih bilgisi kayıt altına alınabilmektedir.

Secuda X RAY cihazları, organik ve inorganik maddelerin ayrımını yaparak metallerin tespitini yapmaktadır. Organik madde olması için element numarası 1 ile 10 arasında olması gerekmektedir. 10 ile 18arası olması karışık grup olarak isimlendirilir. 18 üzeri de inorganik madde olarak adlandırılır.

X RAY Cihazları Arasında Ne Tür Farklılıklar Bulunmaktadır?

X RAY cihazları, ebatları bakımından, bağlanılan jeneratör sayıları ve güçleri bakımından farklılık göstermektedir. Ayrıca bir diğer etmen de penetrasyondur.

5030A x ray cihazı; 50 cm x 30 cm geçiş tüneli ile tek jeneratöre sahiptir. Fakat inorganik madde ayrımı yapma özelliği bulunmamaktadır.

5030C X RAY cihazı; 50 cm x 30 cm geçiş tüneli ile tek jeneratöre sahiptir. İnorganik madde ayrımı yapma özelliği bulunmaktadır.

Penetrasyonu tanımlamak gerekirse X ışınlarının çeliği delmesi için çeliğe uyguladığı kuvvettir. A model X RAY cihazlar 16 mm çeliği delebilirken c model X RAY cihazlar 43 mm çeliği delebilmektedir.

X RAY Cihazlarının Fiyatları Nedir?

X RAY cihazların fiyatları modellere göre değişiklik göstermektedir. X RAY cihazlarının boyutu büyüdükçe fiyatı artmaktadır. Nedeni de monitör sayısının artması olduğunu söylemek yanlış olmaz. Detaylı bilgi için Secuda firması ile iletişime geçilmelidir.
X RAY Cihazlarının Satış ve Servisinin Bulunduğu Noktalar

Secuda X RAY cihazları, Avrupa, Güney Amerika, Afrika ve Avusturya kıtalarından 65’tenfazla ülkeye satılmaktadır. Türkiye’nin 81 ilinde de satış ve servis noktaları bulunmaktadır.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.