Pazarcık’ta 150 Milyon TL’lik Asfalt Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ta ulaşım altyapısını yenilemek için yürüttüğü asfalt çalışmalarında 122 cadde ve sokakta 30 kilometrelik yolu sıcak asfaltla buluşturdu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde sürdürdüğü asfalt çalışmaları Pazarcık’ta da hız kesmeden devam ediyor. İlçenin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 122 cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.
30 Kilometrelik Yol Yenilendi
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında Pazarcık ilçe merkezinde yaklaşık 30 kilometrelik yol yenilendi. Çalışmalarda yaklaşık 52 bin ton sıcak asfalt kullanılırken, bugüne kadar gerçekleştirilen yatırımın maliyeti 125 milyon TL oldu.
Altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde üstyapıya yönelik uygulamalarla cadde ve sokakların daha dayanıklı ve konforlu hale getirilmesi amaçlanıyor.
Hedef 32 Kilometrelik Asfaltlama
Pazarcık’taki asfalt seferberliğinin yıl sonuna kadar genişletilmesi planlanıyor. 2026 yılı programı doğrultusunda toplam 132 cadde ve sokakta çalışma yapılması hedeflenirken, sıcak asfaltla yenilenecek yol uzunluğunun 32 kilometreye çıkarılması öngörülüyor.
Programın tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 62 bin ton sıcak asfalt kullanılmış olacak. Böylece Pazarcık ilçe merkezindeki asfalt yatırımlarının toplam bedelinin 150 milyon TL’ye ulaşması bekleniyor.
Trafik Güvenliği İçin Çizgi ve Levhalar Yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi, asfalt seriminin ardından ulaşım güvenliğini artırmaya yönelik uygulamaları da sürdürüyor. Çalışmaları tamamlanan arterlerde yol çizgileri yenilenirken, ihtiyaç duyulan trafik işaret ve levhaları da yerleştiriliyor.
Yapılan düzenlemelerle sürücü ve yayaların daha güvenli bir ulaşım ortamına kavuşması, yenilenen yolların ise daha düzenli ve kullanışlı bir ulaşım ağı oluşturması hedefleniyor.
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.