Pazarcık esnafı nasıl bir belediyecilik profili görmek istiyor?

Diriliş haber gazetesi ekibi olarak 31 Mart Mahalli Seçimler öncesi Pazarcık esnaflarına yeni dönemde nasıl bir belediye başkanı görmek istediklerini sorduk.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2018 12:12
Pazarcık esnafı nasıl bir belediyecilik profili görmek istiyor?

Pazarcık esnafları, Pazarcık’ın sosyal refah düzeyini daha ileriye taşıyarak, daha yaşanılabilir bir ilçe haline getirecek projeler görmek istediklerini ilettiler. Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar, gönül belediyeciliği konusunda daha hassas olunması gerektiğini savundular. Esnaflar ilçenin alt ve üst yapısal sorunlarının daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacak bir belediyecilik profili görmek istiyor.

kk-103.jpg

EMRAH GÜLBAHAR

Belediye başkanımız iktidar partiden olmasından dolayı ilçede ki çalışmalar ve bakımlar hayli güzel. Yeni dönemde gelecek olan belediye başkanından; ilçemize iyi bakması, bir istihdam kaynağı oluşturacak ve ilçede ki işsizlik oranlarını en alt seviyelere indirebilecek potansiyelde bir karakter bekliyoruz. Çalışmalarının güzel olması, ilçe halkını kolaylaştıracak projeler ortaya koymasını, sosyal projeler geliştirmesini, yerel anlamda kamusal hizmetler daha üst seviyelere taşıyacak ve ilçenin yaşam standartlarını daha iyiye taşımak için projeler sunmasını istiyoruz. Kamusal hizmetler bakımından zaten devletimiz sağlık standartları çalışmalarını tamamladığını düşünüyorum bu kapsamda yapılan projeleri destekleyecek dirayetli bir belediye başkanı beklentileri içerisindeyiz.

ff.jpg

FATİH KARTAL

Pazarcık’a yeni gelmememize rağmen ilçede birçok eksikliğinin olduğunu ve yapılmakta olan yatırımların eksikliğini bariz görebiliyoruz. İlçede çözüme kavuşmamış bir yol problemi var doğalgaz çekilmesinin ardından yollarda ki bozukluklar giderilebilmiş değil. Su problemleri de göz ardı edilemez konutlarda ikamet ediyoruz ve sürekli bir su kesintisine maruz kalıyoruz bunlarda yerel hizmetlerde aksama olduğunu gösteriyor. Pazarcık halkı çalışkan, ilçeyi ve vatandaşları kalkındıran, reform uygulayacak, çevre düzenlemesini, peyzaj çalışmalarına önem veren, çalışan, azimli, dinamik, ilçeye can katacak ve canlandıracak bir belediye başkanı temenni ediyoruz.

ii-001.jpg

HACI AHMET GÜZEL

Genel anlamda bir şikâyetimiz yok yatırımlar yerinde ve zamanında olduğunu düşünüyorum. 80 yıldır bir içme suyu problemi çekiyorduk içme suyumuzda şuan için bir problem yaşamıyoruz. Isıma ihtiyacı bakımından baktığımız zaman doğalgazımız geldi ve artık ileri yaş grubu aileler evlerinde daha rahat ısınma ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Yağmur çamur içerisinde pazarlara gidiyorduk ve bu bir takım problemlere sebebiyet verebiliyordu kapalı alanımızda yapıldı. Şuan için Pazarcık halkı olarak tek bir sorunla karşı karşıyayız. Büyükşehir belediyesinin su ihalelerinde bir takım düzensizlikler var. Su hatlarımız çekiliyor ve akabinde ihaleyi üstlenen firmalar açtıkları yerleri onarmakta güçlük çıkarıyor ve yollarımız halen bozuk bunları onarmalarını talep ediyoruz.

İlerleyen dönemlerde yerel seçimler var ve yeni dönemde gelecek olan belediye başkanından, ekibinden sorunluluk almalarını, hizmetlerin aksatılmaması yönünde çalışmaları daha ileri seviyeler de tutmasını istiyoruz. Kendisinin dik duruş sergilemesi ile Pazarcık halkı olarak bizler yanlarında yer alacağız ve yapılacak olan hizmetlerin kolaylaşması adına elimizden geleni yapacağız. Dik duruş sergileyen ve canla başla mücadele ederek Pazarcık’ı daha ileri seviyelere taşımasını istiyoruz.

kk1-034.jpg

HALİL ARIK

Yerel seçimler yaklaştı ve ilçemizde bu süreci sıcağı sıcağına yaşıyor. AK Parti’den öne çıkan üç adayımız var. Üçünden biriyle gidildiği takdirde başarılı olacağını düşünüyoruz. İnşallah el ele vererek Pazarcık’ı daha da güzelleştirecekler.

İlçemizin sosyal alanları hiç yok denilecek kadar az, binalarda otopark yok ve bir şekilde binalara ruhsat alınıyor, bu durumda esneklik göstermeden gereken çalışmaların yapılması gerekiyor. Yeşil alanların yapılmasını talep ediyoruz. Alt yapı hizmetleri yapıldı lakin çocuklarımızın vakit geçirebileceği bir sosyal alan ve yeşil alan henüz ilçede mevcut değil. Gençlere yönelik eğitim, kültür ve sportif faaliyetleri geliştirilmesini istiyoruz.

Pazarcık AK Parti’ye canı gönülden destekleyen bir kesimi de barındırıyor. Yapılan hizmetlerden memnunuz. Önümüzde ki dönemde gelecek olan belediye başkanında; yerinde ve hızlı karar verebilmesi, karar organlarının tarafsız, hızlı ve inisiyatif alabilecek bir kişi olmasını bekliyoruz.

hh.jpg

HARUN KAZLI

Pazarcık’a hizmet etmek için, halkın içinden, halkın bütün derdiyle ilgilenecek, insanların ulaşabileceği ve bir sorunu gördüğünde anında çözüm üretecek, olaylara anında müdahale edebilecek, hırslı, çalışkan ve azimli bir aday istiyoruz. İlçemizin birçok eksiği var. Sosyal yaşantısını destekleyebilecek projeler sunabilecek, şuana kadar yapılanları göz ardı etmiyoruz. Fakat ilçede ciddi bir yeşil alan ve park eksikliğini de hatırlatmamız gerekiyor. İnsanlara sosyal tesis ve spor salonları gerekiyor. İlçenin en büyük eksikliklerinden biriside taziye evinin olmaması gibi birçok hizmet eksik olmakla birlikte bahsettiğimiz hizmetlerin tamamlanmasını bekliyoruz.

Özellikle Pazarcık’ın bir an önce alt yapı sorunundan kurtulup, yolların tertemizin olmasını istiyoruz. Pazarcık’ta özellikle bir çevre yolu, ilçemizde gürültü kirliliği çok fazla, ilçemizde ki bu gürültü kirliliğinin bir an önce kurtulmak için çevre yolu projesinin hayata geçirilmesi lazım. Ne olursa olsun kim kazanırsa kazansın, Allah’ın rızasını gözeterek Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için çalışan bir başkan istiyoruz.

kara-001.jpg

KÜBRA KARA VE ABDÜLKADİR KARA ÇİFTİ

Önümüzde bir yerel seçim süreci var. Elbette bizler Pazarcık vatandaşı olarak bizim de yeni gelecek olan belediye başkanından beklentilerimiz var. Yeni dönemde yeni gelecek belediye başkanının; eşit olması ve insanları sınıflandırmamasını, hizmetler taraf ayrımı yapmaksızın ifa etmeli. Sonuçta insanlar kişiye değil yapılacak olan hizmetler için ve Pazarcık’ın menfaatlerini gözeterek oylarını veriyor.

Yerel hizmetlerde eşitsizliklerin önüne geçilmeli. İnsanların evleri ve arazileri var bu durumda onarım ya da yeniden bina inşası konusunda bir takım olaylara karşı karşıya kalabiliyoruz. Yeni gelecek olan belediye başkanımızın bu durumları göz ardı etmeden tarafsız ve eşit hizmet vermesini temenni ediyoruz.

kalin.jpg

ÖZCAN KALINKARA

Tarafsız din, dil, mezhep ayırmaksızın hizmetlerini ifa etmek üzere Pazarcık’ın gelişimine katkı sağlamak üzere, sağ- sol ayırmaksızın oy verilmemesi münasebetiyle hizmetlerde geri çekmek yapmayacak. Büyükşehir belediyesi hizmetlerinde negatif ayrımcılık olduğu ve ilçeye bağlı bazı köylerin üvey evlat muamelesi gördüğünü düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hoş karşılamıyor etik olmadığını düşünüyorum.

İlçede birçok eksik var. Yol ve alt yap hizmetlerinde bir takım eksiklerin olduğunu düşünüyorum. Önümüzde ki dönemde gelecek başkanın köylere hizmet götürmelerinde dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlçemizin siyasette ki durumu zaten bıçak sırtı ırkçılık olması ilçede birçok negatif algı oluşmasına neden oluyor. Örneklendirecek olursak; Tetirlik ve Nacar yollarında ki farkları bariz örnekler olarak gösterebiliriz. Bu noktada yeni gelecek belediye başkanından ayrımcılığın olmadığı, hiç kimseyi bir birinden ayırmaksızın hizmetin yapılması temennilerimizi sunuyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.