ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR UZAY KAMPINDA

Cemre-Der’in yürüttüğü Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Çocuklara Yönelik Eğitim Projesi kapsamında, Özel Ceyhan İlköğretim Okulunda eğitimlerini sürdüren 20 öğrenci İzmir'de bulunan uzay kampında 2 günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası programına katıld

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR UZAY KAMPINDA

Dernek başkanı Halide Yıldırım, “Bu program ile çocuklarımıza uzay bilimleri alanında eğitim verildi. Öğrenciler bu sayede uzay simülasyonları ile takım çalışmasına teşvik edildi ve uzay teknolojileri ile tanışmaları sağlandı” dedi.
Bu programda sayesinde çocuklara, gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların ve görevlerin canlandırıldığı aktivitede her bir takım üyesine, uzay mekiği Discovery’de kargo uzmanı ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verildiğini belirterek, "Her bir görev ayrı derecelerde sorumluluk alma ve liderlik özelliği gerektirir. Eğer bir takım üyesi önemli bir sorumluluğu ya da görevi ihmal ederse, bu tüm uçuş görevinin başarısız olmasına neden olabilecekleri öğretildi. Program katılımcıları bu görevle bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulandı. Öğrenciler bu kamp dışında gemi ve denizaltı müzesinde incelemelerde bulunarak, İzmir'in tarihi ve turistik yerlerini gezdiler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.