Özel çocuklardan mesaj var

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 20 Kasım’da çocuk hakları konusunda farkındalık sağlamak amacıyla çok anlamlı bir video klip hazırladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2020 11:58
Özel çocuklardan mesaj var


Videoda; çocuk hakları konusundaki duygu yüklü mesajları ilimizin en özel çocukları seslendirdi. Otizmli, down sendromlu, görme, işitme veya ortopedik engelli çocuklarımızın yanı sıra şehit çocuklarımız, dost ve kardeş ülkelerden kucak açtığımız çocuklarımız, Çocuk Hakları Sözleşmesinin hükümlerini okuyarak toplumsal duyarlılık çağrısı yaptı.

Çocuk sömürüsü ve istismarıyla mücadele Birleşmiş Milletlerin 20 Kasım 1959 tarihinde kabul ettiği Çocuk Hakları Sözleşmeli ile küresel bir boyut kazanan ve bu tarihten 30 yıl sonra çocuk haklarını daha geniş kapsamlı şekilde düzenleyen, Türkiye’nin de taraf olduğu, 20 Kasım 1989 tarihli Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme onaylandı.

Sözleşmenin yıl dönümü olan 20 Kasım, Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor ve bu kapsamda çocukların sağlık ve güven içinde gelişimini tehdit eden sorunlara karşı toplumsal farkındalık sağlamaya dönük etkinlikler gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.