Osmanlı’nın mirası olan Zimem Defteri yeniden gelenek haline geldi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Başkanı Sami Kervancıoğlu Zimem Defteri geleneği hakkında değerlendirmede bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2020 18:08
Osmanlı’nın mirası olan Zimem Defteri yeniden gelenek haline geldi

Kervancıoğlu değerlendirmesinde şunları kaydetti:

 

Bir Osmanlı geleneği olan Ramazan-ı Şerif te durumu olan varlıklı kimselerin bakkal, fırın, kasap olmak üzere veresiye satış yapan yerlere giderek o muhitte ikamet edenlerin borcunun tutulduğu zimem defterindeki borçları gücü nisbetinde ya tüm defter ya da sayfa yırttırarak satın alması borçları ödemesidir.

osmanli’nin-mirasi-olan-zimem-defteri-yeniden-gelenek-haline-geldi1.jpg

Dünyaya her alanda örnek olmuş ecdadımız yardımlaşmanın manevi iklimini yaşamamız ve birliğimizi beraberliğimizi pekiştirmek için Zimem Defteri gibi bir çok gelenek bırakmıştır, bizler bu gelenekleri yaşatmak için gayret etmemiz gerekir.

Çok şükür bu miras son yıllarda MÜSİAD Genel Başkanımız Sn. Abdurrahman KAAN beyinde emekleri ile yeniden toplumda bir gelenek haline gelmeye başlaması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.

Bizler MÜSİAD olarak geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bu yıl mübarek ramazan ayında da üyelerimizin destekleri ile bu geleneği uygulamış olmanın mutluğunu paylaşmak isteriz, ALLAH hayır sahiplerinin hayırlarını kabul eylesin, dua edenlerinde dualarını makbul eylesin inşallah.

2-163.jpg

Son olarak bu mübarek ayın ülkemize sağlık, huzur ve refah getirmesini niyaz ediyor, EVDE KAL çağrısını yineleyerek hayırlı ramazanlar dilerim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.